(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je zoals Matt Mernagh heel veel wiet rookt en beschrijft for a living dan mag een klassieke soort zoals de Chronic natuurlijk niet onbeschreven blijven. Chronic is een van de eerste Serious Seeds soorten en de naam Chronic was op enig moment gewoon Amerika’s synoniem voor uitstekende wiet.

Ganja greetings!

Met zo’n naam moet deze wiet wel ultiem geweldig zijn. Serious Seeds’ wietsoort met het unieke jeneverbessen aroma is verre van een nieuwkomer en heeft door de jaren heen een legendarische status bereikt, wat je standaard

Chronic is een echte moneymaker!

Chronic is een echte moneymaker!

ook is. Het Northern Lights aroma is subtiel in Chronic aanwezig, maar aan de andere kant ook redelijk sterk als je bedenkt dat deze wietsoort voor het eerst halverwege de jaren ’90 op de markt kwam en in 2000 nog eens ge-update werd.

De term chronic

Het is een lange tijd geleden dat ik blowers een wiet chronic heb horen noemen; vroeger hoorde je blowers chronic zeggen zoals ze vandaag de dag het woord kush gebruiken. Met chronic werdt niet specifiek deze soort bedoeld, maar gewoon uitstekende wiet in het algemeen.

De Chronic die ik voor me heb, heeft een herkenbare, maar subtiele en heerlijke smaak. De rook is zo dik dat je erop kunt kauwen. Het effect is een uitstekende balans tussen een ontspannen gevoel in het lichaam en mentale alertheid: een chille ervaring en uitstekend geschikt voor een productieve namiddag.

De wat minder ervaren blower zal waarschijnlijk wel een couch-lock krijgen van deze Chronic, maar wie wat vaker blowt zullen hun dag met plezier tegemoet gaan na een dikke Chronic sessie. Chronic is een charmante wietsoort en is goed verkrijgbaar doordat ze zeer aantrekkelijk is voor commerciële kwekers.

(advertenties)