(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog 39 dagen en dan barst de zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag los, in het fraaie Flevopark in Amsterdam. Het VOC zoekt nog mensen die willen helpen met flyers verspreiden en posters plakken. Heb jij ‘de VOC mentaliteit’?

 

Column VOC: Cannabis Bevrijdingsdag 2014

Cannabis Bevrijdingsdag bewijst dat het nog kan: een gratis festival organiseren dat op de – verplichte – beveiligers en EHBO’ers na helemaal op vrijwilligers draait. Een festival waar je niet hoeft te betalen voor de wc en waar je gewoon met geld iets te drinken kan kopen en niet genaaid wordt met dure consumptiemunten. En een festival waar je niet bang hoeft te zijn dat je wiet bij de ingang wordt afgepakt. Omdat Cannabis Bevrijdingsdag gratis is, zijn er geen hekken en is er dus geen ingang.

A2_poster_CBD2014_smallOm dat voor elkaar te krijgen heb je mensen nodig met hart voor de groene zaak, die bereid zijn hun vrije tijd op te offeren om dit unieke evenement te maken tot wat het is. Die mensen komen uit alle windstreken. De vormgeefster van de posters en flyers woont in Argentinië, de vrijwilligerscoördinator werkt vanuit Spanje, onze resident  Dj Skunkstar werkt overdag in een growshop in Linz, Oostenrijk. De plant verbindt mensen, spant onzichtbare draden over de hele wereldbol; dát is cannabiscultuur. Dit jaar komt er voor het eerst een bus uit Engeland, met liefhebbers die het grootste cannabis evenement van Nederland live mee willen maken.

Flyeren en plakken voor de Groene Zaak

Omdat we als stichting met een minimaal budget werken staat of valt de publiciteitscampagne voor Cannabis Bevrijdingsdag met de inzet van vrijwilligers. Elk jaar versturen we posters en flyers naar vrijwilligers van Limburg tot Groningen, die de coffeeshops en growshops in hun omgeving van drukwerk voorzien. De meest gemotiveerde plakken ook op toegestane plakplaatsen buiten en gaan pas weg bij een coffeeshop als de poster netjes hangt en het stapeltje flyers op een prominente plek ligt, liefst bij de dealer in de buurt. Dat is de VOC-mentaliteit, zoals ooit omschreven door JP Balkenende:

“Laten we blij zijn met elkaar, laten we optimistisch zijn! Laten we zeggen: Nederland kan het weer! Die VOC-mentaliteit: over grenzen heen kijken, dynamiek!”

De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag heeft het sterkste en meest gevarieerde programma tot nu toe: van Oosterse trance en percussie, Nederpop en Nederhop tot moderne jazz, roots reggae en zigeunerska. Voor het eerst spreekt Mila ‘Hash Queen of Amsterdam’ Jansen op Cannabis Bevrijdingsdag en natuurlijk houdt ook Doede de Jong een speech. Dan is er nog het Cannabis Filmfestival met dit jaar meerdere primeurs, de uitreiking van de Highlife Cup en natuurlijk de hennepmarkt, met cosmetica, kleding, voeding en andere producten op basis van onze favoriete plant. Het volledige programma vind je op www.cannabisbevrijdingsdag.nl

Help mee met het VOC!

Wil jij dit jaar meehelpen met het verspreiden van flyers en posters in coffeeshops, growshops, kroegen etc. en op toegestane plakplaatsen in de openbare ruimte, stuur dan een mailtje naar info@voc-nederland.org

En natuurlijk verwachten we alle lezers van Rolling Stoned op 15 juni in het Flevopark!

(advertentie)