(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afgelopen weekend vond in Safari Park Beekse Bergen voor de tweede keer het Space Safari festival plaats. We gingen erheen met The Stoned Society familie en namen een camera mee om wat kiekjes vast te leggen. 

Lost Theory

Ook al was het nog maar de tweede keer dat Space Safari werd georganiseerd, het team erachter is al jaren bezig met feestjes en festivals te organiseren voor ze neerstreken in de Beekse Bergen. Het gros van de organisatie komt overigens uit Gent, waar ze sinds jaren een vaste locatie hebben genaamd Chinastraat waar ze hun Lost Theory feestjes organiseren.

Nu is het naast een feestlocatie, ook een workshop voor decoratie (die ze op zijn tijd weer verhuren) en hebben ze hun eigen record label, Lost Theory Records. Het eerste outdoor feestje in 2010 snakte naar meer en wat volgde was de geboorte van het Lost Theory festival.

Europese zwerftocht

Vanwege de vele complicaties met de Belgische wetgeving, werd er voor gekozen het festival in Kroatië te organiseren waar het festival op zijn meest zo’n 8000 mensen ontving. Maar de organisatie wilde een permanente locatie, wat niet mogelijk bleek in Kroatië, waardoor ze naar het noorden van Spanje zijn verhuisd. Daar hebben ze zo’n 200 kilometer van Boom Festival nu hun permanente locatie en is in 2016 de eerste Lost Theory in Spanje gehouden. 2017 werd overgeslagen, maar ze komen terug in 2018.

Space Safari 2017

Maar goed, Space Safari 2017 is dus net achter de rug en we hebben het allemaal overleefd. Als hippie kwam je zeker aan je trekken, met variërende muziek waaronder dub, maar vooral psytrance. De vraag blijft immer of je ook de dieren kunt horen tijdens het festival, maar ondanks dat ik heel wat vreemde vogels heb gezien, twijfel ik of ik ze ook echt heb gehoord of dat het geluiden in de muziek waren.

Het fijne aan festivals als deze op Nederlandse bodem is dat het met blowen wel goed zit

Het fijne aan festivals als deze op Nederlandse bodem is dat het met blowen wel goed zit. Wat je ook niet veel ziet op andere festivals is het roken van een chillum op de dansvloer, waarbij iedereen gehurkt in een cirkel gaat zitten en na shiva te bedanken, een flinke hit neemt zonder daarbij de chillum daadwerkelijk met je mond aan te raken. In tegenstelling tot een joint, deel je een chillum naar de rechterkant overigens.

De eindbaas van The Stoned Society heeft het naar zijn zin op Space Safari

Bekenden uit de cannabis scene

Mocht je toch een jointje willen roken maar geen vloei hebben, was daar gelukkig ook Greengo met hun enorm handige nieuw tip boekjes! Naast Greengo, was er nog een bekende uit de cannabis scene. Azarius was er natuurlijk ook bij!

Na het vallen van de nacht, bewoog het enorm diverse publiek zich als een vrolijk oermens voort, terwijl menigeen oplichtte onder de blacklight lampen.

Overdag had je een beter zicht op wie er allemaal zich voortbewoog, waarbij je je soms afvroeg waar je je eigenlijk bevond. Zeker de spaarzame Zuid-Amerikaanse mensen kunnen je aardig in verwarring brengen.

Het bos in

Wanneer dan toch eindelijk geen muziek meer was te horen, keerden we via een lange weg terug naar de camping om de zonsopkomst mee te maken. Of een dutje te doen als je daar klaar voor was.

Meest memorabele moment? Dat was toch wel toen we de eerste nacht naar het festival terrein liepen en er zo’n 100 mensen ons volgden terwijl ik te vroeg de afslag nam en zodoende iedereen letterlijk het bos in stuurde. Hilariteit alom.

Bij deze dan ook een bedankje aan de organisatie voor een fantastisch weekend om nooit meer te vergeten!

[foto’s: The Stoned Society]
(advertenties)