(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

BongZilla bezoekt een professionele wietkwekerij. Gelukkig van een passionele liefhebber, maar er zijn ook heel wat geldbeluste broodkwekers actief. Die droppen vervuilde wiet op de markt, die jij misschien ook rookt. En dat is de schuld van minister Opstelten!

Hoe een minister het volk verneukt

Een tijdje geleden bezocht ik een professionele wietkwekerij. Hoe gaat het er nou echt aan toe in de kweekwereld, wilde ik weten. Dus stond ik op een middag in een onopvallend huis, kijkend naar een groene zee met daarin enorme, heerlijk bloeiende wiettoppen. Echt vakwerk. De kweker was er trots op dat alles veilig was gebouwd qua stroom, de afzuiging perfect was (houdt BongZilla van), hij biologisch kweekte en geen rotzooi produceerde voor zijn afnemers, een aantal coffeeshops. Liever een oogst afschrijven dan je goeie kwekersnaam verliezen, is zijn instelling.

Iemand met een groot hart voor zijn plantjes dus. Het soort kwekers waar ze in Uruguay, Colorado en Washington een moord voor doen, figuurlijk gesproken. Betrokken professionals die er iedere keer weer eer in stellen de best mogelijke wiet te droppen. Die het zelf ook roken. Mensen zoals hij kweken professioneel, maar niet met geld als belangrijkste en enige drijfveer. Natuurlijk, 5.000 euro per kilo is meer dan welkom. Tot op zekere hoogte; geen patserig gedoe met 3 huizen en hersenloos coke snuiven tegen de klippen van de Mont Blanc op. Nee, een lekker leventje, meer vraagt de passionele wietkweker eigenlijk niet.

Vuile wiet op de markt

In Haarlem gaan coffeeshops wiet die ze verkopen testen op vervuiling. Afgaande op de woorden van coffeeshopexploitant Nol van Schaik loopt de volksgezondheid gevaar als er niet snel wordt besloten tot regulering van de wietkweek. Heavy shit. Zware rotzooi zit er blijkbaar dus ook in partijen inferieure, commerciële wiet die nu op de markt komt. Terecht maken de coffeeshops daar een punt van. Zeker zolang zij de enige zichtbare – en verantwoordelijk te stellen – cannabisondernemers zijn. Met dank aan Ivo Opstelten.

Wietkwekers zijn onzichtbaar, want illegaal bezig (maximaal 6 jaar cel) dankzij de minister. Gezondheidscontrole op wiet ontbreekt hierdoor. We roken misschien wel vuile wiet, ongeacht of we die in coffeeshops kopen of elders. Slechte wiet is er blijkbaar volop in Nederland. Gemaakt door geldgedreven organisaties, die er niet naar streven elke oogst de best mogelijke wiet te droppen, maar slechts zoveel mogelijk kilo’s.

Minister Opstelten belazert en benadeelt bewust een miljoen Nederlandse blowers

ivoDat mag van mij ook allemaal best, dat kweken om rijk te worden. Maar dan zou het zéker wenselijk zijn als er gecontroleerd wordt op de kwaliteit. Kost niet eens veel geld,  zo leerde ik recent. Een goed controlesysteem voor de hele wietbranche opzetten kost belachelijk veel minder dan – laten we zeggen – de staatssteun aan die vervloekte k*tbanken tijdens de crisis die ze goddomme zelf veroorzaakt hebben en in stand houden.

Maar er zijn gelukkig nog veel kwekers, zoals die waar ik op bezoek was. Die wiet willen maken waar je knetterstoned van wordt. Heerlijke en eerlijke Nederwiet. Er zullen ook altijd veel mensen zijn die gewoon eens lekker knetterstoned willen worden, zo’n miljoen Nederlanders in totaal. Die worden eigenlijk allemaal belazerd en benadeeld door het non-beleid van Opstelten. Hij is namelijk tegen elke vorm van reguleren van wietteelt, zonder een (1) steekhoudend argument.

Incompetent en ouderwets

Hoe lang willen wij blowers en onze partners, kinderen, familie, vrienden –  kortom bijna heel het volk – nog pikken dat er wordt gekutzooid met je gezonde verstand en met je gezondheid? Welbewust, door een incompetente en ouderwetse minister van Justitie? Naar wat ik begrepen heb, schijnt Opstelten in Den Haag buiten premier Rutte en wat andere bange VVD’ers om, niet al te serieus te worden genomen. Zeker niet als het om zijn War on Drugs-fascinatie gaat, die onze prachtige natie elke dag veel belastinggeld kost. Zonder dat die oorlog ooit een (1) echte overwinning opgeleverd heeft voor Opstelten & Co.

Justitie betekent rechtvaardigheid, gerechtigheid. Wordt het niet eens tijd om die rechtvaardigheid af te dwingen, om gerechtigheid op te eisen? Opstelten met eervol pensioen sturen dus. Komende week is het drugsdebat in de Tweede Kamer en zijn de gekozen volksvertegenwoordigers aan zet. Er zijn ministers afgetreden om mindere misdaden tegen het eigen volk!

(advertentie)