(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de dag dat in Utrecht burgemeesters van coffeeshopgemeenten bijeenkwamen voor regulering van wietteelt, vierde minister Opstelten zijn 70ste verjaardag. Ongetwijfeld nam hij een groot stuk taart bij het vooruitzicht later die dag 35 gemeenten te kakken kunnen zetten.

 

Had jij vroeger op de middelbare school ook binnen een minuut een hekel aan een leraar die uitgeblust, arrogant en totaal ondeskundig lesgaf? Ik wel. Hetzelfde gevoel bekruipt me bij Ivo Opstelten. Een man van zeventig jaar, die in de jaren vijftig woont. Ontevreden, boos, verongelijkt, bang. Vasthoudend aan principes en morele handvatten die zelfs in de jaren vijftig als redelijk streng in de conservatieve leer zouden zijn bestempeld.

Wat een gloeiende pech dat juist zo iemand in zijn eentje bepaalt welke koers Nederland vaart ten opzichte van cannabis. Ik zou 1-2-3 niet iemand anders kunnen noemen die het nóg slechter kan, minister van Justitie & Veiligheid zijn. Misschien Geert Wilders, maar die verdenk ik er stiekem toch van om zo nu en dan eens de islam de islam te laten en een lekker pijpje te stoppen. Liefst met Marokkaanse hasj.

bongzillakeToch moet je lef hebben als Opstelten zijnde (of stekeblind en stokdoof), om 35 professionele politici afkomstig uit alle politieke partijen zo te negeren.  Collega-ambtenaren die met wetenschappelijke, sociaal-maatschappelijke, medische, juridische en economische argumenten komen om legaal wiet te gaan kweken. Lef ook om daarnaast net te doen alsof er geen volledige legalisering van cannabis gaande is in de VS. Het land van de War on Drugs, Ivo’s drugsoorlog ook. Weet niet of onze minister de reportage in Nieuwsuur gezien heeft over de aanstaande legalisering in de staat Washington? Juichende mensen alom, groot economisch succes. Maar ook Amerikaanse politieagenten en drugsbestrijders die openlijk zeggen dat de War on Drugs gefaald heeft. En zeer onrechtvaardig is geweest, bovendien.

Maar Ivo, los van de argumenten (die jij echt wel kent maar gewoon bewust negeert): de Amerikaanse politie praat hier in VOLTOOID VERLEDEN TIJD.

Amerikaanse drugsbestrijders zeggen openlijk dat de War on Drugs gefaald heeft

Overvolle gevangenissen zijn een kostbare gevolg van de War On Drugs. Met in de bak een generatie mensen die niks anders wilde dan in vrijheid van een plantje genieten. Een plantje met bewijsbare voordelen bovendien, op alle terreinen die het welzijn en welvaart van de mensen aangaan. Lees je vakliteratuur er voor de verandering maar eens op na minister!

Schadelijker dan Ivo Opstelten komen ministers zelden voorbij. Ga maar na: als je een fuck-up bent omdat je dom bent is dat is tot daar en toe. Maar als je uit intelligentie en welbewust een fuck-up bent… Uitkijken met dat soort figuren, zoveel leert de geschiedenis ons wel. Stalin was ook geen koekenbakker, moet je maar denken.

Dit alles probeerden ook 35 gemeenten (in iets nettere bewoordingen) aan de oude, uitgebluste leraar – door zijn leerlingen onderling Opa Ivo genoemd – duidelijk te maken. Maar Opstelten wees de plannen botweg af. Zonder argument. Niet een. Alleen dat hij het niet wil basicly.

Fraaie democratie op deze manier. De burgemeesters en wethouders heb ik na die flagrante belediging – want weggezet als lastige domme kleutertjes in een volle klas – niet meer gehoord. Ik hoop alleen maar dat zij achter de schermen in Den Haag aan het lobbyen zijn. Om zo buiten Opa Ivo om, toch te zorgen dat Nederland weer aansluiting krijgt bij de rest van de beschaafde (cannabis) wereld.

(advertentie)