(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met de kweektips van deze week kweek je voortaan als een pro. Heb je tip 1 over de juiste genetica en tip 2 over de basiskennis van het kweken tot je genomen, dan ben je toe aan tip 3: zorg dat je de luchtvochtigheid goed regelt!

Tip #3: Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid kan bij veel kwekers voor onverwachte problemen zorgen, zorg dat je het op orde hebt en profiteer voortaan van de juist luchtvochtigheid. Een iets hogere luchtvochtigheid zal in de groeifase (zo’n 65%) van de plant een gezonde en uitbundige groei stimuleren. Als de luchtvochtigheid in deze fase van het leven van je plant daarentegen zakt tot onder de 40 procent of nog lager kan het serieuze problemen opleveren. De plant gaat eruit zien of ze last heeft van hitteproblemen of voedingstekorten.

Kijk in zo’n geval eerst eens naar de relatieve luchtvochtigheid in de kweekruimte. Is die te laag dan kan alleen al wat meer vocht in de lucht je plant enorm doen opleven. 

Tijdens de bloeifase heeft je plant liever een wat drogere lucht, het helpt om schimmels te voorkomen en het stimuleert de productie van harskristallen in de toppen! Zorg voor een luchtvochtigheid van zo’n 45% in de bloeifase.

Jij denkt nu misschien, “ik kijk eigenlijk nooit naar de luchtvochtigheid en mijn planten zien er prima uit, dus waarom zou ik me daar druk over maken?”. Het is inderdaad zo dat je goede wiet kunt produceren, zelfs als de groei niet perfect is. En dus maken veel (vooral beginnende) kwekers er niet zo druk over. Maar tegelijkertijd willen ze wel een betere oogst, en gaan dus investeren, misschien in CO2 generators of speciale voeding. Terwijl simpelweg de luchtvochtigheid op het juiste peil te brengen al voor een groot verschil kan zorgen!

Dus als jij op een simpele en redelijk goedkope manier de kwaliteit en de kwantiteit van je opbrengst enorm wil verbeteren dan koop je een luchtbevochtiger voor tijdens de groeifase van je plant. Met een goede en regelbare afzuiger kun je een teveel aan vocht in de lucht afzuigen. Met een luchtontvochtiger kun je de luchtvochtigheid helemaal goed naar beneden brengen. Extra tip: in de laatste twee weken breng je de luchtvochtigheid zover naar beneden als je kan, zelfs tot 35%! Dit zal de toppen extra stimuleren om zich tegen de droogte te beschermen met extra veel hars vol met THC! Nog een bijkomend voordeel is dat de toppen al wat vocht verliezen en dus goed voorbereid zijn om te drogen.

Lees ook tip 1 en tip 2 om topwiet te kweken!

Foto: Dutch Passion

(advertentie)