(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kweekt wiet en die is ook best goed, maar heb je je ooit afgevraagd hoe je echte dikke toppen eersteklas wiet kan kweken. Het soort wiet dat cannabis cups wint? We geven je 7 tips, zodat jij straks ook topresultaten kunt halen. 

Tip #1: Start met de beste genetica!

Wil je eersteklas topwiet kweken, zul je ook moeten starten met eersteklas uitgangsmateriaal, of dat nou zaden of stekken zijn. Mijn eerste kweekervaring was met zaadjes die ik uit mijn coffeeshopwietje pulkte. De wiet die ik daarmee oogste was gek genoeg best oke, maar beslist nog niet van connaisseurs kwaliteit.

Om geweldige resultaten te halen moet je met geweldige genetica werken, en gelukkig hoef je daarvoor in Nederland niet lang te zoeken. De vele excellente zadenbanken die ons land rijk is produceren geweldige genetica die de hele wereld overgaan. Ook goede stekken zijn te krijgen, maar niet zo gemakkelijk. Zorg ervoor dat je weet waar je stekken vandaan komen. Vraag naar de eigenschappen van de soort en kijk naar de kwaliteit. Stekken horen mooi groen en goed geworteld te zijn en geen vlekken op of onder het blad te hebben. 

(advertentie)