(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Licht is wel de belangrijkste factor voor alles wat groeit op deze wereld. Het is dan ook zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat cannabisplanten voldoende licht krijgen. Dit betekent voor een plant echter iets heel anders dan voor ons.

Vaak is het voor ons niet echt duidelijk wanneer er nu eigenlijk voldoende licht is. Maar als de gevolgen voor een lichttekort kunt herkennen ben je al een stuk verder. Gevolgen van lichttekort zijn onder meer bladval (de bladeren vallen zonder direct aanwijsbare redenen af), maar ook slechte wortelontwikkeling en gevoeligheid voor allerlei plagen en ziekten zijn het gevolg van te weinig licht. Ook overbemesting verschijnselen ontstaan door te weinig licht. Zonder voldoende licht kan de plant de aangeboden hoeveelheid meststof namelijk niet verwerken.

Teveel licht komt praktisch niet voor. In situaties met veel licht moet wel rekening gehouden worden met een verhoogde voedselbehoefte. Doordat de voedingsbehoefte toeneemt, moet er dus niet alleen méér meststof beschikbaar zijn (hogere EC), maar het moet ook sneller aangevoerd worden. Kalium is het element dat onder andere voor het transport van andere elementen in de plant zorgt. De hoeveelheid Kalium zal dus verhoogd moeten worden ten opzichte van de andere elementen, zonder daarmee de ionen-balans (lees Ionenbalans en pH waarde) te verstoren.

Met dank aan Waldemar Boot van Bio Nova

(advertenties)