(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is alsof ze de idioten erop uitzoeken bij de VVD, de ‘liberale’ regeringspartij die met figuren als Ivo Opstelten en Fred Teeven vorm geeft aan ons cannabisbeleid. Maar dit keer richt BongZilla zijn pijlen op premier Mark Rutte, want die kan er ook niks van.

 

tumblr_mi10twEuyz1r7ob5po1_500Eigenlijk stond er eerst ‘Europa flikker toch op!’ boven de column. Maar volgens de premier gaan de Europese verkiezingen op 22 mei niet over Europa maar over Nederland en dus over Rutte zelf. Nou, die mag van mij dus opflikkeren. Waarom? Omdat hij een jongeman van in de veertig is die dingen zegt als “wiet is troep” en “alle wiet is voor het buitenland” en “als we gaan legaliseren zijn we de risee van Europa”. Check de 40 seconden durende video op deze site maar eens, je gelooft je oren en ogen niet.

Ivo het fossiel

Kijk, dat het fossiel Ivo Opstelten onzin praat over wiet is nog tot daar en toe. Die man is al 70 jaar en heeft dankzij een slechte jeugd en dat soort shit simpelweg een verwrongen wereldbeeld dat we er toch niet meer uit kunnen rammen, hoe graag we ook zouden willen rammen. Lost case, er rest ons niks anders dan te wachten tot de dinosauriër het veld ruimt; hetzij na de volgende verkiezingen, hetzij door voortijdig heengaan om een of andere reden. Bewezen dementie, slechte gezondheid – vooral geestelijk – of een streng gereformeerde minnares die ineens besluit in het reine te komen met haar opperwezen en een perverse seksaffaire met Ivo opbiecht, weet ik het.

Rutte zal toch wel eens ‘legalisering’ hebben gegoogeld, in combinatie met Uruguay of Colorado?

Maar Mark Rutte mensen, dat is een jonge kerel! Hij werd volwassen in een tijd dat we al coffeeshops hadden, heeft gestudeerd en zo en je mag toch hopen dat ie op zijn minst wel eens in de buurt van een brandend jointje is geweest (iets wat je van zijn VVD-collega Opstelten zelfs niet kunt beweren, oh wreed noodlot). Als jonge liberaal komt hij – eveneens in tegenstelling tot Ivo, vrees ik – wel eens op het internet. Daar zou hij dan toch wel eens een keertje het woord ‘legalisering’ hebben gegoogeld, in combinatie met bijvoorbeeld Uruguay of Colorado? In het nieuwsoverzicht dat zijn medewerkers hem elke ochtend presenteren, zal toch wel ooit iets gestaan hebben over Nobelprijswinnaars van ’s wereld beste economisch instituut die pleiten voor directe beëindiging van de hopeloos falende War on Drugs? Of over 1 van de tientallen medische studies die aantonen dat cannabis een medicijn is voor de meest uiteenloppende en vreselijke ziektes…

Kijk, 2 leugens op 1 foto

Kijk, 2 leugens op 1 foto!

Rekensommetje maken…

En dus mag je voorzichtigheidshalve concluderen dat premier Mark Rutte weet  dat wiet zeker geen rotzooi is. Dat legalisering van cannabis enorm veel geld vrijmaakt bij politie en justitie voor betere, nuttiger dingen en ook nog eens geld oplevert door belastingen en accijnzen. Als alcoholconsument en baas van het land kan hij dan toch wel het rekensommetje maken en tot dezelfde conclusie komen als de nota bene een stokoude president van Uruguay, de gouverneur van de staat Colorado (persoonlijk tegen wiet maar luisterend naar zijn kiezers!) of 5 Nobelprijswinnaars voor de Economie.

Zou je denken, hè? Maar nee hoor.

Onze liberale 47-jarige minister-president zegt tegen een gehoor van intelligente studenten: “Het is zulke ongelooflijke rotzooi, je IQ wordt er lager door, je gaat jong dementeren. Begin er niet aan!” Echt waar, check het maar. Onze premier en politieke uithangbord van ons land in het buitenland, zegt dat ‘Nederland de risee van Europa wordt als we wiet legaliseren’. Wanneer Rutte voor de afwisseling eens gelijk zou hebben en Europa is  inderdaad Nederland (want we stemmen niet voor Europa maar voor Nederland, zegt ie zelf); stem dan niet op de VVD. Niet nu, niet morgen, nooit niet. Flikker eigenlijk maar gewoon lekker op Mark Rutte!

(advertentie)