(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het moet maar eens afgelopen zijn met het verbieden van drugs, vindt BongZilla. Zinloos en overdreven duur. Maar hoewel hij hartstochtelijk pleit voor ieders recht op roes, is er toch 1 groep mensen die wat hem betreft niet aan de drugs mag…

Wapens en drugs in TBS-kliniek

Onthutsend stukje televisie zag ik pas geleden. Nee, niet die naakte mensen die met elkaar gaan daten op een onbewoond eiland, daar wordt zelfs een aap nog niet geil van. Niks zo onappetijtelijk als slappe piemels, dat zegt mevrouw BongZilla ook altijd al. Nee, over die TBS’ers die lieten zien dat ze in hun kliniek aan werkelijk alle soorten drugs kunnen komen, met behulp van corrupte therapeuten die deze zieke moordenaars, (kinder)verkrachters en anderszins ontspoorden behandelen…

Een van de TBS'ers met zijn slagersmessen (in de kliniek)

Een van de TBS’ers met zijn slagersmessen (in de kliniek)

Ze hadden het netjes voor de camera uitgestald – beelden die ze trouwens maakten met eveneens illegaal naar binnen gesmokkelde telefoons – de partij coke, wiet, hasj en pillen. En wat slagersmessen hier en tientallen pakjes sigaretten daar. Het lag allemaal op het bed van een van de patiënten daar. De reden dat ze dit naar buiten brachten is ook van een zekere schizofrene aard: de TBS’ers voelen zich niet meer veilig. Nee, nogal logisch als iedereen daar knetterstoned met slagersmessen rondloopt terwijl er gegarandeerd een of meerdere schroefjes los zitten.

Uiteraard valt dit schandaal ook onder verantwoordelijkheid van minister Ivo Opstelten. Al weet ik ondertussen niet meer wat voor idiote dingen die man nog moet doen voordat het parlement hem eens met welverdiend pensioen stuurt (denk Demmink, denk witwascrimineel), daar gaat het nu even niet om. Het punt is dat iedereen  blijkbaar aan de drugs zit.

Iedereen heeft wel een drug waar ie verzot op is, niemand kan zonder pepmiddeltje of rustigmakertje

In het leger bijvoorbeeld blowen ze tegen de klippen op en snuiven ze complete loopgraven leeg op kazernes en schepen. No problem. Voetbalsupporters zijn helemaal van die stapelaars: drank, coke, speed en pillen en dan het liefst veel van alles. Het moet wel een beetje knallen, nietwaar? Dokters, die kunnen gemakkelijk in de goedgevulde medicijnenkastjes op het werk snuffelen en dat doen ze dan ook. Je wil niet weten wat er allemaal in de monden en neuzen van de witte jassen verdwijnt, nog los van hun niet zuinige alcohol- en cokeconsumptie buiten officiële werkuren.

Psstt... pilletje doen?

Psstt… pilletje doen?

Ambtenaren. Die zie ik regelmatig binnen komen glippen in de coffeeshop, om hun dodelijk saaie uurtjes achter het bureau enige verlichting te geven met een lunchjointje. En dan nemen ze er ook direct een mee voor na 5 uur. Overig kantoorpersoneel. Niet zelden zwaar aan de drank. Maar ook medicijnen zijn populair, zeker in de hoek van bewustzijns-beïnvloedende pillen en poeders zoals valium, prozac en weet ik wat voor uppers en downers er allemaal zijn (dat weet ik dus niet, want ik rook wiet, mijn enige medicijn).

Huismoeders houden van wijntjes drinken, puur voor de gezelligheid hè? En omdat ze daar overdag mee beginnen is het zonde om er ’s avonds mee op te houden. Geen wonder dat ik nooit mijn lege flessen kwijt kan in de glasbak.

Verbod direct opheffen

Om een dreigend lang verhaal kort te maken: iedereen heeft wel een drug waar ie verzot op is, niemand kan zonder pepmiddeltje of rustigmakertje. En waarom zou je ook? Omdat een of andere overheid zegt dat het niet mag? Haha, dat zijn zelf de grootste boeven. Steeds weer iets beloven maar ondertussen maar roven, rot toch op man. Niemand komt aan mijn recht op roes.

Direct opheffen dus dat verbod op drugs. Het werkt toch niet en het kost alleen maar geld. We kunnen die euro’s beter gebruiken om eens wat nieuwe therapeuten op te leiden voor TBS-klinieken. Want de bewoners daarvan zijn de enigen die niet mogen delen in de algehele drugsvrijheid; hadden ze maar moeten nadenken voordat ze hun mes of pik in iemand steken…

(advertentie)