(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alsof BongZilla ’t nog niet druk genoeg heeft met foeteren op de oliedomme overheid, schieten er nu ook nog figuren als Michael Veling uit de grond. Coffeeshophouder tegen legalisering. En hij is niet de enige cannabisvriend van minister Opstelten…

Schetenlatende BCD-woordvoerder

Deze week haalde Michael Veling, coffeeshophouder te Amsterdam, RollingStoned met zijn opmerking dat ie ‘niet zit te wachten op legalisering’. Legalisering betekent goedkopere productie namelijk en dan houdt hij te weinig winst over aan zijn wiethandeltje.

Nu is die Veling een soort beroepsquerulant, iemand die graag provoceert. Helaas is de man ook woordvoerder van de Bond van Cannabisdetaillisten. Dus als ie een scheet laat is er altijd wel een journalist die diep inhaleert en de ongein van Veling op papier zet. Te meer daar er nauwelijks mediamensen zijn die een greintje verstand hebben van cannabis.

bitch-black-fuck-fuck-you-fun-favim-com-247463_largeToch staat Veling niet alleen in zijn mening dat we beter niet over kunnen gaan tot legalisering. Als gevolg van de criminalisering van wietteelt verdienen duizenden mensen er bergen geld aan. Je zou kunnen zeggen dat Opstelten en zijn justitievoorgangers zelf de wietmonsters geschapen hebben die ze nu bestrijden. En monsters zijn hongerig, ze hebben nooit genoeg.

Sommige wietkwekers die buiten het begrip hobbykweker vallen, zijn monsters. Het enige dat ze interesseert is het gewicht van de volgende oogst. Aan kwaliteit hebben ze meestal een broertje dood. Kwalitatief goede wiet kost meer geld en tijd dan de snelle – niet best gedroogde of gerijpte –  kiloknallers. Net als met vlees in de supermarkt eigenlijk. Iedereen is tegen dierenleed, maar alleen zolang de portemonnee niet getrokken hoeft te worden. Als kwaliteit werkelijk op waarde geschat zou worden door de consument, zou er geen plofkip, tandeloos varken of nooit-een-wei-gezien-hebbende koe in de winkel terecht komen.

Elk gezondheid-wiswasje lokt overheidsmaatregelen uit, maar bij wiet mag iedereen maar wat aanklooien

Maar de vergelijking tussen vlees en wiet gaat niet helemaal op. Zodra er een snippertje paardenvlees wordt gevonden in een rundergehaktschotel, wordt er zonder pardon 1 miljoen kilo rundvlees teruggeroepen. Elk gezondheid-wiswasje haalt de pers en lokt overheidsmaatregelen uit, zeg maar. Bij wiet daarentegen mag iedereen maar wat aanklooien. Omdat het illegaal is vooral, want dan geldt er maar 1 maatstaf voor onze zo bezorgde overheid: justitiële repressie! Iets wat crimineel is hoeft toch zeker niet gezond te zijn…, zo wordt er blijkbaar geoordeeld in Den Haag.

Maar omdat de staat niets uitvreet om ons blowers te beschermen en wij zelf nooit kunnen weten/zien of er met ons rokertje geklooid is, ligt de verantwoordelijkheid ook en vooral bij kwekers. Bij de broodkwekers met name, want die produceren het meeste. De goeden niet te na gesproken, er zijn ook heus wel gewetensvolle broodkwekers. Maar die vormen geen enorme meerderheid, vrees ik.

Troep aangeboden

Laatst sprak ik met een paar coffeeshophouders en als je hoort wat die soms voor troep aangeboden krijgen… En blowers die bij straat- of thuisdealers kopen mogen er gerust van uit gaan dat hun wiet vaak een graadje minder is dan de coffeeshopwiet. Persoonlijk rook ik nooit wiet als degene die het aanbiedt er niet zelf van rookt, veel verder gaat de (gezondheids)controle helaas niet.

killer_monkeyEr wordt dus bewust gefucked met de gezondheid van blowers, puur vanwege geld. Illegaal geld, waar Michael Veling ook zo dol op is. Om te beginnen worden we genaaid door de overheid. Die heeft wel de macht heeft om hier iets aan te veranderen, maar weigert uit pure onwil om te reguleren, decriminaliseren of legaliseren. Maar we krijgen ook een onvrijwillige veegpartij van de kwekers die alleen voor het (illegale) geld kweken.

En tot slot van deze gangbang nog een flinke swaffelbeurt van sommige coffeeshophouders die alleen maar voor het zwarte geld in de cannabisbusiness zitten. Gelukkig kennen we er nu eentje met naam (Veling) en toenaam (Michael). Maar dat is dan ook direct het enige lichtpuntje in dit verrotte verhaal, met als moraal: wie tegen legalisering is fuckt dus met mij!

(advertentie)