(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Of de HPS kweeklamp het nou moet afleggen tegen de HPS Killer of niet, Barney gaat sowieso genieten van heerlijke Gold Bar Kush. En heel lang zal dat ook niet meer duren want de planten laten al de nodige herfstkleuren zien. Helaas laten twee dames ook tekens van stress zien maar daar weet Barney wel wat op.

In mijn oren klinkt het geluid van Mumford & Sons, in mijn mondhoek kleeft een smakelijke joint en ik mag hopen dat je dan ondertussen wel weet hoe laat het is… Juist, tijd voor een nieuw verslag vanuit mijn oversized kweektent waar nog altijd een strijd gaande is tussen mijn HPS Killer led kweeklamp en mijn oude vertrouwde HPS kweeklamp. Ik weet nog niet welke lamp de strijd zal winnen, maar ik zal hoe dan ook van de inzet van beide kweeklampen genieten, dat is wat ik noem een win-win situatie!

Lichtstrijd

Hoewel ik ongeacht de winnaar sowieso van de opbrengst ga genieten, blijft het natuurlijk wel interessant om te zien wat nou de verschillen zijn tussen de twee lampen. Het lijkt erop dat de toppen onder de oude HPS wat dikker zijn maar de planten onder de led zijn wat verder in ontwikkeling. Hier en daar groeien zijn nodige bloeiharen al bruin geworden en de bladeren beginnen al wat herfstkleuren te krijgen. Je kunt op de foto’s al zien dat er veel trichomen worden aangemaakt.

Aan de andere kant van de tent staan de drie Gold Bar Kush planten onder de HPS. Deze planten produceren nog nieuwe bloeiharen en moeten nog wel even. Eén van de wietplanten aan deze kant van de kweektent heeft wat last van de warmte. Dat uit zich in opgekrulde bladeren; ik heb de plant wat verschoven maar dat helpt niet erg jammer genoeg. Gelukkig heeft de plant nog meer dan genoeg bladeren om de kweekronde tot het einde vol te houden.

Aspirine tegen stress

De twee Gold Bar Kush dames die onder de led staan hebben toch wel wat last van lichtstress jammer genoeg. Ik heb ze daarom een aspirine gegeven. Eén tabletje in een liter water, en dat heb ik over de twee planten verdeeld. Ik heb deze tip gekregen van een vriend; in aspirine zit namelijk salicylzuur.

Salicylzuur is een stofje dat planten zelf ook produceren wanneer ze stress hebben. Helaas produceren planten van nature niet genoeg van de stof om echt te helpen. Wanneer je ze echter zelf salicylzuur geeft via een aspirine, helpt dat wel. Het geeft het immuunsysteem van planten een oppepper. Ik heb het idee dat de aspirine echt wel helpt maar durf de led toch niet veel lager te hangen. Eerlijk gezegd heb ik die drang ook niet want ze gaan nu al als een speer.

Bloeiweek #7

Ik realiseer me nu dat we in week #7 van de bloei zitten, en niet in week #6. Pas na het verstrijken van de week begin tel ik hem mee. Dat zou ook verklaren waarom de herfst al zijn intrede doet.

De dames zouden met 8 bloeiweken klaar moeten zijn. Dat klopt ook wel maar ik ga kijken of ik ze 9 weken kan laten staan. Dat geeft wat extra volume aan de toppen, en zorgt voor een verdere rijping van de trichomen. Planten die eerder klaar zijn, oogst ik natuurlijk. Ik maak de droogkast dus weer in orde, zodat ik de planten daar kan laten drogen terwijl de planten in de tent, rustig door kunnen bloeien.

Bijna klaar? Spoelen maar!

Al met al hoeft de Gold Bar Kush niet lang meer. Ik geef de dames nu alleen nog wat Green Sensation want ik denk dat ik morgen al begin met spoelen, aangezien we in de laatste twee weken zitten.

De Plagron voedingslijn heeft het goed gedaan in combinatie met het medium Royal Mix. Het is makkelijk in gebruik en je ziet de resultaten aan je wietplanten terug. Als je een goed resultaat wil en niet te moeilijk wil doen met het aanmaken van je voedingswater dan raad ik je deze lijn aan. Ik wens iedereen weer een fijne week toe, smoke on!

Barney Green

(advertentie)