(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is het een en ander veranderd bij onze vriendelijke hobbykweker Barney. Zijn gefeminiseerde zaden hebben een naamsverandering gekregen en heten nu MC White Kush, dat bekt een stuk lekkerder! Zijn planten komen in grotere potten en ook heeft hij een andere kweekopstelling, waardoor hij nu prachtige wietfoto’s maakt! Afijn, kijk zelf maar naar een voorspoedige eerste week van zijn zelfgemaakte wietsoort.

Met een joint op de lip en Beef uit mijn speakers type ik: Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, het is weer tijd voor mijn update van de MC White Kush F1 (jawel, ik heb de naam veranderd 😉 ). Het gaat lekker met de dames ze doen het goed, al heb ik er en paar moeten recyclen. Oftewel: die zijn op de composthoop beland helaas. Het was mijn eigen schuld, toen ze boven kwamen dacht ik, eens kijken hoelang het duurt voor dat ze dat schilletje ervan af hebben… Ik had ze gewoon meteen moeten helpen, dan was er niks aan de hand geweest.

DSC_0504

Ach, al doende leert men en je houdt uiteindelijk pas op met leren als je zelf ook plat gaat. Ik heb de dames die het goed doen nu onder 18/6 – licht/donker staan en ik heb me voorgenomen dat ik ze dit keer niet ga toppen want ik wil kijken of hier nou een keer een monstertop aan komt. Ik gebruik daarvoor ook grotere potten dit keer. Dus dat zou beteken dat de planten meer wortels kunnen schieten en meer voeding kunnen opnemen en dus groter kunnen worden en meer opbrengst opleveren. Ik ga van 11-literpotten naar 20-literpotten dus dat scheelt wel wat.

De dames staan nu nog in de groeikast onder een T-Neon lamp van 55 Watt en het is er ongeveer 25 graden, een ideaal temperatuurtje lijkt me. De luchtvochtigheid is ongeveer 50% alleen meteen na het water geven gaat die omhoog. Ze strekten zich in eerste instantie, maar nu dat ze dicht genoeg op het licht zitten maken ze hele korte internodes aan tussen de blaadjes. Om te voorkomen dat de dames in het begin zouden omvallen heb ik weer het trucje met de rietjes uitgevoerd, je ziet het op sommige foto’s terug. Ik snijd daarvoor een rietje aan een kant open en spalk de plantjes daarmee. De rietjes kunnen gewoon blijven zitten want het plantje drukt deze straks vanzelf weg als de stam dikker wordt.

DSC_0502

Ik ben ook blij met de nieuwe opstelling van de tent en de groei- en droogkast want ik kan nu betere foto’s maken en ik hoop dat jullie dat ook terugzien. Ik gebruik op dit moment Metrop voeding en daarvan nu nog alleen alleen de Root, Mr1 en Calgreen. Dit is meer dan genoeg voor de eerste weken. We zijn nu dan ook officieel week 1 ingegaan van de groei, want het boven komen en ontkiemen tellen we niet mee. We beginnen met tellen van weken vanaf het moment dat de eerste gekartelde blaadjes zijn aangemaakt. Ik laat ze nog twee weken staan in de kast en dan wil ik ze al in de tent zetten. Daar laat ik ze de eerste week op 18/6 staan en dan de week daarna op 12/12. Maar goed, zover zijn we nog niet, en plannen maken met moeder natuur kan nog wel eens anders lopen dan je verwacht. Ik wens jullie een fijne week toe. Smoke on!

Barney

(advertenties)