(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na zijn laatste kweekronde met de Amnesen hebben we hem een paar weekjes moeten missen, maar nu is Elmo terug, en hoe! Hij is namelijk begonnen met een nieuwe ronde die zeer spannend beloofd te worden omdat hij vanuit zeer oude wietzaden kweekt. Benieuwd om welke soort het gaat? Elmo vertelt het je.

Hallo lieve lezers, hier ben ik weer met een nieuwe kweekronde vanuit Sesamstraat. Met een bijzondere en wel heel oude wietsoort uit 1992! Tot mijn verbazing ontkiemden de zaden na al die jaren nog ontzettend snel, maar het was dan ook een originele wietsoort van een van de eerste zadenbedrijven ter wereld: Sensi Seeds. Ik ben heel benieuwd naar de wiet die deze zaden zullen opleveren, ik ga eindelijk met eigen ogen zien of de wiet tegenwoordig écht zoveel sterker is geworden!

Ik ga eindelijk met eigen ogen zien of de wiet tegenwoordig écht zoveel sterker is geworden!

Maar voordat ik aan de slag kon, moest ik eerst eens grondig opruimen hier in Sesamstraat, want zoals jullie wellicht nog weten heb ik de laatste kweekrondes veel last van Spint gehad. Ik heb mijn kweektentje ook even moeten afbreken omdat ik bezoek kreeg van iemand van de woningbouw. Maar dat gaf me gelijk de gelegenheid om hem even goed en grondig schoon te maken. Mijn moederplanten moesten alleen ook nog van de Spint afkomen en dat heb ik gedaan met het biologische Rogis, een bestrijdingsmiddel op basis van knoflook. Dit spul kan totaal geen kwaad, maar gaat in de sapstroom van de plant zitten, waardoor Spint en andere beestjes die niet meer moeten. Het spul heeft heel goed gewerkt, misschien blijf ik het wel aan de moederplanten geven. Deze hoeven immers toch niet af te bloeien.

Eén van die moederplanten is de oude soort waar ik de komende tijd mee bezig zal zijn. Ze kwam uit een heel oud zaadje uit 1992 van Sensi Seeds, het is een originele Skunk #1 plant. Ik had haar tijdens de vorige ronde al laten ontkiemen en dat ging warempel zonder problemen. Het zaadje was na al die jaren nog kiemkrachtig zat en het plantje groeide mooi op. Ik weet alleen nog niet helemaal zeker of het ook een vrouwelijke plant is, want feminiseren, daar deden ze in die tijd nog niet aan. Wel dacht ik een vrouwelijke voorbloei gezien te hebben, maar helemaal 100% zeker ben ik nog niet.

Het zaadje was na al die jaren nog kiemkrachtig zat en het plantje groeide mooi op. Ik weet alleen nog niet helemaal zeker of het ook een vrouwelijke plant is, want feminiseren, daar deden ze in die tijd nog niet aan

MinitentjeIk heb de plant buiten opgekweekt en later naar binnen gehaald en ge-main-lined. Dat is een kweektechniek waarbij je een aantal keer topt om een mooiere structuur te krijgen. Ik zal er nu verder niet over uitweiden, maar gelukkig heeft RollingStoned er al eens een artikel over gepubliceerd waar je de ins en outs over deze techniek terug kunt lezen.

Vervolgens heb ik vijf stekken van de oude skunkplant genomen waarvan ik er nu nog vier over heb. Die groeiden ook lekker verder, maar toen zag ik laatst op het moederplantje iets waar ik niet vrolijk van werd. Het leek op een mannelijke bloem/banaan/ding maar om er zeker van te zijn dat ik straks niet met een mannelijke plant ga kweken laat ik de stekken toch maar even bloeien. Dit doe ik in een ultra klein minitentje met een oppervlakte die kleiner is dan een A-viertje: 30 x 30 x 60 centimeter. In dit microtentje staan de vier stekjes nu dus onder twee spaarlampjes op 12/12 om de bloei op te wekken. En nu is het dus afwachten tot ze (hopelijk) het geslacht laat zien. Als ik het weet, weten jullie het ook. Hou ze groen en tot snel!

Elmo

(advertenties)