(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat er geen millimeter ruimte komt voor experimenten met gereguleerde wietteelt danken we aan Peter Oskam. CDA Tweede Kamerlid, maar vanaf januari burgemeester in het – coffeeshoploze – Capelle aan de IJssel. Het was Oskams motie die dit jaar vooruitgang in cannabisland blokkeerde en nu lult hij nóg meer wietcrap in De Volkskrant.

Na drie jaar vertrekt de 55-jarige Peter Oskam dus alweer uit het parlement, maar niet nadat hij er persoonlijk voor heeft gezorgd dat er deze kabinetsperiode nul komma nul experimenten komen met gereguleerde wietteelt. Dat daarmee gespeeld wordt met de volksgezondheid van blowers en het de georganiseerde misdaad perfect in de kaart speelt zal de CDA’er aan zijn christelijke reet roesten. Sterker nog, de man is dolblij. Ook omdat ie binnenkort burgemeester wordt in Capelle aan de IJssel, zo’n stadje waar ze niks van softdrugs willen weten. “Wat mij betreft mag het nog veel strenger. Keihard handhaven en gewoon die lui (illegale wietkwekers) het werk onmogelijk maken.” Zo’n man dus.

De wietleugens van Peter Oskam

oskam

Peter Oskam zou het liefst cannabis totaal verbieden [foto van de CDA website]

In De Volkskrant mag hij woensdag – onder de kop ‘Wiet is geen cake die je bij de AH koopt‘ – nog eens zijn stuitende onwetendheid over cannabis debiteren, naar aanleiding van het voorstel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om toch gereguleerde wietteelt voor coffeeshops mogelijk te maken. We citeren met de nekharen overeind wat van Oskams onzin:

Oskam: “Wiet moet niet normaal worden, alsof je een cake bij de Albert Heijn koopt. Softdrugs is vaak een opstap naar harddrugs.”

[Leugen: deze zogenaamde Stepping Stone-therorie of Gateway Drug-theorie is al in de jaren zeventig ontkracht. Als Oskam gelijk zou hebben zou Nederland na 40 jaar gedogen van wiet inmiddels miljoenen junkies moeten tellen, terwijl wij er internationaal gezien juist bijzonder weinig hebben en nauwelijks nog harddrugsdoden!]

Oskam: “Criminelen raken heus niet van streek door deze VNG-voorstellen. 80 procent van de productie gaat naar het buitenland.”

[Leugen: die 80% exportfabel is nog nooit onderbouwd of bewezen, maar berust uitsluitend op schattingen van politie en justitie, schattingen die bovendien in een recent WODC rapport zo enorm ver uiteenlopen dat het duidelijk allemaal nattevingerwerk is:

o1

Oskam: “Als je het probleem echt wil aanpakken, moet je illegale kwekers opsporen en oprollen. dat gebeurt te weinig.”

[Leugen: nu al gaat 60 tot 70% van de politiecapaciteit naar de bestrijding van illegale drugs (waarbij cannabis veruit de grootste drug is) en de helft van de justitie-uren naar softdrugszaken. Hoe veel meer bewijs wil je hebben dat de war on drugs niet te winnen valt met strenger optreden en meer politie-inzet!?]

Bah bah, we kappen ermee.

 

(advertentie)