(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de nooit eindigende serie verhalen over wietkwekers die tegen de lamp lopen vandaag een heel bijzondere aflevering. Want hoe groot is nou werkelijk de kans dat je allereerst een boswachter in levenden lijve tegenkomt en dat je dan ook nog net die tientallen wietplanten bij je hebt?!

Pak me dan als je kan

Zomaar wat oorzaken waardoor wietkwekers hun activiteiten moeten beëindigen: stroomdiefstal ontdekt, gevalletje waterschade, klikkende buren, verkeersovertredingen en ongelukken, infrarood camera’s boven je dak, stankoverlast, deur open laten staan van knipruimte, zenuwachtig gedrag bij controles, wraakzuchtige ex, jaloerse concurrentie die je verraadt, verwaarloosde dieren (paarden, honden vooral) bij je plantage waardoor iemand de politie belt, F16’s of helikopters die je vanuit de lucht betrappen, loslippige vrienden en/of klanten, telefoontaps van justitie, bloedhete muren bij de buren, domme Facebook-post, ineens heel veel super-de-luxe spullen kopen, te dure auto rijden. De lijst is lang, maar we kunnen er eentje aan toevoegen die we nog nooit hebben afgevinkt: op heterdaad door de boswachter gepakt worden!

Stekjes

shutterstock_62738902

Kijk goed uit wat je doet in het bos met wiet(stekjes)… [illustratie: Irina Zavodchikova/Shutterstock]

En dan hebben we het niet eens over een bloeiende buitenwiet plantage in een afgelegen stuk bos of natuurgebied. Nee, de twee mannen die eind vorige week nabij het bos aan de Apeldoornseweg in Arnhem het haasje waren, moesten nog beginnen! Ze hadden namelijk slechts stekken aan boord van hun auto.

Waarom ze precies bij het stuk bos geparkeerd stonden om half zeven ’s avonds zal wel altijd een raadsel blijven. Sowieso is het nu geen tijd om buiten wiet te kweken, dus we nemen aan dat ze daarvoor ook niet bij het bos waren.

Boswachter

Hoe dan ook, ze trokken toch de aandacht van een oplettende boswachter. Nou doet zo’n vogel ook alleen maar zijn werk, dus hij dacht met stropers van doen te hebben, hetgeen inderdaad vrij logisch is voor deze tijd van het jaar, met de nakende kerstdiners en zo voor de boeg. Een stukkie wild wil er dan wel in, nietwaar?

Bij controle van de auto van de 35-jarige Zevenaar en zijn 54-jarige maat uit Pannerden zag meneer de boswachter wat dozen staan met daarin wietstekken. Politie gebeld, 90 stekken kwijt en de twee mannen gearresteerd…

[openingsfoto: Budimir Jevtic/Shutterstock]
(advertenties)