(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals elke kweker weet kan wiet behoorlijk stinken, al geven wij de voorkeur aan de term geuren. Hoe dan ook, het is verstandig om bij de teelt aan afzuiging te denken en de oogst zodanig te verpakken dat niet elke jandoedel het van een kilometer afstand opsnuift. Enter de varkensschuur!

De stash

l1

De ‘varkenswiet’ van Lunteren, op de foto gezet door de Politie Ede

De stash, altijd een lastig probleem voor de hardwerkende kweker of groothandelaar in cannabisproducten. Je moet de voorraad allereerst ergens verstoppen waar de kans op ontdekking zo gering mogelijk is. Daarnaast staat wiet erom bekend nogal pertinent in de neusgaten door te kunnen dringen, dus aan geurbestrijding doen is ook niet onverstandig. En laat een wietkweker in Lunteren in de provincie Gelderland daar nu eens een bijzondere oplossing voor hebben bedacht!

Varkensschuur

In de spreekwoordelijke middle of nowhere – buitengebied noemen we dat dan – van Lunteren liggen veel boerenbedrijven. De kweker in kwestie beschikte zelfs over een heuse varkensschuur en als er 1 dierensoort is die harder stinkt dan alle wiet van vandaag de dag bij elkaar dan zijn het de roze speknekken wel. Zodoende dacht onze man wel safe te zitten als hij zijn oogst verstopte in een enorme ton in het varkenskot.

Wietkwekerij

Helaas kwam er onlangs toch een afvaardiging van de politie Ede langs op de boerderij. Het hoe en waarom blijft geheim, dus het zal wel een tip zijn geweest. De wiet zat weliswaar redelijk goed verborgen voor de speurneuzen, maar in dezelfde schuur stonden wel doodleuk de resten van wat we een wietkwekerij plegen te noemen. Ook nog eentje waarvoor overduidelijk de stroom werd gejat. En dan is het niet zo’n kunst meer om ook de ton te vinden met de wiet erin, een lading toppen die goed is voor 12.000 euro aldus de dienders.

Dus die pak ‘m beet 2 kilo varkenswiet zal nooit voor stonede afnemers zorgen en de kweker kon mee naar het bureau…

[openingsillustratie: Lukas Divacky/Shutterstock]
(advertentie)