(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We kennen de streken van VVD-minister Opstelten, maar hij is helaas niet de enige zogenaamde liberaal die het in deze wereld niet zou nauw neemt met de liberale instelling. Ook in Canada proberen liberale politici cannabisvrijheden op een achterbakse wijze in te perken, onze Canadese cannabis-expert Matt Mernagh is not amused.

Sneaky is het, heel erg sneaky.

De vers gekozen liberale overheid van Ontario (Canadese staat) heeft onlangs een wet geïntroduceerd die het gebruik van elektrische sigaretten en nicotine moet terugdringen, alleen is die wet zo geschreven dat ze er iedere stof in verdampers mee kunnen aanpakken. Opmerkelijk genoeg beloofde de liberale premier tijdens de campagne nog dat ze geen plannen had om iets tegen de elektrische sigaretten te doen, maar dat is dus wel haar eerste actie.

Landelijk staat legalisatie van cannabis hier hoog op de agenda, dus is het extra vreemd dat de liberale leiders in Ontario de succesvolle pot lounges (soort coffeeshops) en verdampers verbieden.

Een vaporizer, binnenkort misschien verboden in Ontario?

Een vaporizer, binnenkort misschien verboden in Ontario?

De gluiperige wet vermeldt geeneens het woord cannabis, maar is opzettelijk vaag en dat baart zorgen voor cannabisliefhebbers en mensen die graag een verdamper zouden aanschaffen. Door de wet kunnen patiënten die legaal cannabis mogen gebruiken niet zonder stigma verdampen. En zonder een expliciete uitzondering in de wet zal het voortaan ontzettend moeilijk worden om nog een verdamper aan te schaffen!

Zo mogen verkopers geen informatie over verdampers meer geven, en mogen ze het gebruik van een verdamper niet langer adviseren. Ze mogen er enkel nog een voor hun klanten pakken wanneer die er zelf om vragen. Ook mogen de apparaten niet in het zicht liggen. Gelukkig zijn er genoeg sterke argumenten voor een uitzondering in de wet voor medische marihuana.

  • De Volcano verdamper is een noodzakelijk medisch apparaat en hier in Canada ook als zodanig goedgekeurd.
  • Er zijn hier vele medische marihuana klinieken die met verdampers werken. Een lokaal onderzoek wijst verder uit dat de verdampers noodzakelijke apparaten zijn.
  • Behalve Toronto zijn er in Ontario nog een aantal andere steden waar verdamp-lounges zonder klachten van justitie opereren.
  • Bewustmaking over de voordelen van verdampers zou hiermee verboden worden.
  • Patiënten moeten verdampers op hun werkplekken kunnen gebruiken. De opinie is dat mensen van hun medicijn onthouden, een schending is van de mensenrechten in Ontario is. De patiënten moeten hun medicijnen kunnen nemen en uiteraard geven werkgevers hierbij de voorkeur aan verdampers boven joints op de werkplek.
  • Verdampen heeft de voorkeur om THC binnen te krijgen.
  • Verdampers besparen de patiënten geld omdat ze hierdoor minder wiet nodig hebben voor het gewenste effect.

Tot slot

Deze gluiperige nieuwe wet is voor Nederlandse en Belgische cannabisliefhebbers misschien een ver van mijn bed show, maar wat hier gebeurd, kan ook bij jullie gebeuren. Het schijnt dat jullie liberale partijen ook niet zo liberaal blijken te zijn wanneer het op (medische) marihuana aankomt.

Matt Mernagh

(advertenties)