(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #39   Weer een artikel van onze Canadese cannabis-expert Matt Mernagh in deze top 50 van best gelezen berichten van 2014. We waren ontzettend blij met dit stuk dat Matt ons deze zomer stuurde, want vervuilde wiet komt helaas ook in de lage landen voor. Aangezien onze overheden niets doen voor de gezondheid van cannabis consumenten en een toename van vervuilde wiet met de jacht op wietkwekers alleen maar in de hand werkt is een lesje in het herkennen van vervuilde wiet niet geheel overbodig. Leer nogmaals van Matt hoe je kunt voorkomen dat je verzwaar-middelen zoals zout- of suikeroplossingen inhaleert.

top50-39

Alleen al voor het schrijven van zijn Marijuana smoker’s guidebook rookte, beoordeelde en fotografeerde Matt Mernagh meer dan 150 wietsoorten. Hij weet als geen ander waar je een goede wiet aan herkent en wellicht belangrijker: hoe je vervuilde wiet herkent. 

High RollingStoned lezers! Ik ken doorgewinterde blowers die erom bekend staan dat ze hun wiet altijd even voorzichtig likken voordat ze tot de koop overgaan. Met hun tong proeven ze even aan de onderkant van het stammetje om vast te stellen of de wiet besproeit is voor meer smaak en gewicht.

Er zijn namelijk echt kwekers die zout- of suikeroplossingen over hun wiet spuiten om daarmee het gewicht te verhogen. Op slinkse wijze proberen ze zo meer geld te verdienen aan hun wiet. Let op deze cannabistroep en wees je ervan bewust dat het echt verkocht wordt.

gras-zuckerkristalle-hanf-streckmittel

Suikerkristallen op wiet. Bron: hanf-streckmittel.com

Als wiet op deze manier behandeld is krijgt het een onechte smaak. Het lijkt op de smaak van vloeitjes die ook wel met een smaakje verkocht worden, of blunt wraps met een smaakje. Maar goed daar weet je van dat er een smaakje aan toegevoegd is. Je merkt het bij het roken maar vooral wanneer je de wiet gaat verdampen proef je de nepsmaak duidelijk.

Blowers met ervaring zullen onmiddellijk opmerken dat er een onnatuurlijk luchtje aan behandelde wiet zit en ook voor jou hoeft het niet moeilijk te zijn om vervuilde wiet te herkennen.

Mensen die  hun wiet bespuiten om smaak en gewicht toe te voegen zouden wat mij betreft voor het gerecht gesleept  en publiekelijk aan de schandpaal genageld moeten worden waar ze belachelijk gemaakt kunnen worden door blowers van over de hele wereld.

(advertenties)