(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat hebben de 5 gezondste Amerikaanse steden met elkaar gemeen? Precies: legale (medi)wiet! Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Onderzoek bewijst namelijk het voordeel van cannabis voor de maatschappij. Misdaad neemt af, het levert inkomsten op en het zorgt ervoor dat iedereen keihard kan chillen. 

Er is onderzoek gedaan door twee websites, Nerdwallet en Smell The Truth. De eerste heeft zich vooral gefocust op de kwaliteit van de gezondheidszorg en de gezondheid van de inwoners. Terwijl de tweede zich richtte op marihuana. Dit zijn de vijf gezondste jongetjes van de klas…

demonstranten boston

Protest voor het openen van wietapotheken in Boston. Foto: WHDH

1. Boston, Massachusetts

Boston is al meerdere keren benoemd tot gezondste stad van de VS. Het is nu een van de eerste steden aan de oostkust van Amerika die cannabis gaat reguleren. Ze hebben al een apotheeksysteem onder toezicht van lokale overheid. Het nabijgelegen New Hampshire staat ook op het punt van legalisatie.

2. San Francisco, Californië

Californië heeft al sinds de jaren 90 legale mediwiet en sinds 2010 is ook funwiet er gedecriminaliseerd. San Francisco was de eerste stad met een winkel voor medische cannabis: de SF Cannabis Buyers Club opende haar deuren al aan het begin van de jaren ’90. Tegenwoordig zijn er talloze zaken voor zowel medicinale als recreatieve wiet en zelfs bezorgdiensten.

3. Portland, Oregon

Al jaren heeft de Garden Of Roses zijn eigen mediwiet-industrie en is funwiet er gedecriminaliseerd. Volledige legalisatie zat er dan ook aan te komen, en is met een meerderheid die in november vóór stemden binnenkort een feit geworden.

hempfest seattle

Al sinds 1991 wordt er in Seattle het cannabisfestival Hempfest gehouden

4. Seattle, Washington

Tientallen wietapotheken en sinds juli vorig jaar zijn ook hier de eerste winkels voor recreatieve cannabis geopend. Washington was na Colorado de tweede staat die overging op volledige legalisering van wiet. Een echte bakermat voor cannabisactivisten en tevens de stad die onderdak biedt aan het inmiddels wereldberoemde Hempfest cannabisfestival.

5. Denver, Colorado

Al tien jaar is hier medicinale wiet beschikbaar en ook is de stad geschiedenisboeken op 1 januari 2014 ingegaan als de stad met de eerste legale verkoop van recreatieve cannabis aan iedereen met longen van 21 jaar en ouder.

Conclusie

Natuurlijk hebben wij het hier alleen over marihuana. Maar Nerdwallet heeft een grondig onderzoek gedaan waaruit blijkt dat deze 5 steden het gezondst zijn in Amerika. Dat ze allemaal legale (medi)wiet gemeen hebben is voor ons uiteraard geen toeval: wiet maakt iedereen gezond, en steden dus ook!

(advertenties)