(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Texas staat niet bekend als de meest progressieve staat van Amerika. Ook niet op het gebied van cannabiswetten. Maar of het nu om medicinaal of recreatief gaat, legalisering of decriminalisering, verandering is ook daar nodig. Gelukkig lijkt dat besef nu zelfs ook in Texas al door te dringen…

mediwiet poll texasElke Amerikaanse staat en ieder land, zou eigenlijk een mediwiet-programma moeten hebben, want in elk deel van de VS en in ieder land op de wereld lijden mensen aan vreselijke ziektes die gebaat zouden zijn met medicinale cannabis. The Business Journals is een gigantische Amerikaans mediabedrijf dat zich richt op bedrijven en handel. Ze bereiken een publiek van meer dan 10 miljoen mensen. Onlangs hielden ze een internetpoll over medicinale cannabis.

In de poll wordt de vraag gesteld: “Moet Texas medicinale cannabis legaliseren?”. Ruim 89 procent stemde ja.

De goede kant uit

Natuurlijk is dit maar een poll op internet, dus de resultaten zullen niet helemaal representatief zijn. Maar het is in ieder geval een stap in de goede richting zijn voor de Lone Star State. Een volgende poll zou meer duidelijk moeten maken over wat er moet gebeuren. Zou thuiskweek mogen? Moeten er mediwiet-apotheken komen? Onder welke voorwaarden is medicinaal gebruik toegestaan? Deze vragen zijn heel belangrijk wanneer er een heus legalisatieprogramma moet komen.

(advertentie)