(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker, ook in deze zesde bloeiweek staan er verschillende MC White Kush in de medicijntent van Barney. Een stuk of 5, maar met verschillende bedoelen we eigenlijk meer dat de planten onderling het een en ander verschillen. Lekker veel variatie dus; kijken of Barney daar zelf ook zo over denkt.

Hallo cannabisvrienden en wietvriendinnen. Ik ben een beetje gaar vanwege een slapeloze nacht, maar the show must go on. Dus heb ik een joint op de lip gelegd en Jamiroquai aangezet en ben ik achter mijn bureau gaan zitten voor een verse update van mijn kruidentuin. Slapen kan de hele dag nog 😉

DSC_0843

Door de uitbundige groei van dit zelfgemaakte wietras, kwam ik er vorige week achter dat er niet veel licht meer door de gesupercropte takken schijnen kon. Ik vroeg om hulp en kreeg een video voorgeschoteld die me leerde dat je best wel een paar schutbladeren mag weg halen als ze in de weg zitten. Je moet wel voorzichtig snoeien trouwens hoor, want deze grote bladeren zijn erg belangrijk, het zijn de zonnepanelen waarop de hele plant leeft.

DSC_0847

Goed, ik heb dus met beleid gesnoeid en nu komt er weer wat licht onderin de planten. Ik heb ook een foto gemaakt om te laten zien dat de takken mooi naar het licht blijven groeien als je ze plat legt. Wat je ook op de foto’s kunt zien is dat de topvorming nogal per plant verschilt. Dit komt omdat deze kruising niet gestabiliseerd is. Dat doen zadenbedrijven wel met hun soorten zodat je gelijkvormige planten krijgt uit de zaden. Op dit moment is dat niet het geval en zal de ene plant wat meer naar een stativa neigen en de andere wat meer naar een indica. Waarschijnlijk zal er ook wel verschil in de smaak van de buds zitten. De topvorming is overal wel goed op gang gekomen en heb mooie bloemen.

DSC_0844

Natuurlijk kijk ik alweer een ronde vooruit en ik heb besloten dat ik na deze ronde de Spliff Cheese wil proberen. Ik ben al begonnen met het ontkiemen van de zaden. Ze hadden al snel een staartje en zitten nu al in een potje. Ik geef ze op dit moment 24 uur licht en over een week gaan ze op 18/6. Ik doe ze nu op 24 uur licht om het strekken wat tegen te gaan. Als ik zaden laat ontkiemen maak ik meteen de potjes klaar en die geef ik dan water met een beetje wortelstimulator van BioBizz. Dit is een voeding die het leven in de bodem activeert, wat eigenlijk betekent dat de zaden in een opgemaakt bedje terechtkomen waar ze meteen kunnen groeien. Ik heb trouwens nog geen idee wanneer de meiden klaar zijn. Ik heb wel het idee dat dat niet per plant gelijk zal zijn. Ik wens jullie in ieder geval een goede week toe, en duik zelf nog even onder de wol. Smoke on!

Barney

(advertenties)