(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat je zaait zul je oogsten, zeggen ze. En in het geval van Dokter Groen zijn dat deze keer twee lekkere Silver Star Haze planten. Technisch gezien waren dat eigenlijk stekken, maar de zelfbenoemde groene dokter zaaide de moederplant wel degelijk. In het voorjaar van 2015 dus. 

Hallo mensen, vandaag de laatste update van de twee hazedames in mijn LED kweekkast. Ik heb de planten zoals beloofd deze week geoogst. Hoe het met hun moeder is afgelopen hebben jullie vorige week al kunnen lezen in een uitgebreid kweekverslag. Ik heb haar buiten laten groeien en binnen onder twee CrazyLED’s van slechts 75 Watt per stuk afgebloeid. Voor degenen die het verslag gemist hebben is hier een link.

DSC_1110 (Custom)

Dit was de moeder van de twee stekplanten in de RollingStoned kweekkast

Goed, terug naar de twee stekken in mijn kweekkastje; deze week was het tijd om ze te oogsten. Afgelopen donderdag heb ik dat gedaan. Ik ben vrij snel te werk gegaan en heb alleen de wat grotere bladeren van de toppen gehaald. Je kunt wiet meteen helemaal schoon knippen en dan drogen, of alleen de grootste bladeren knippen en na het drogen verder gaan.

oogstfoto

Ik heb beide manieren geprobeerd en geef de voorkeur aan de laatste methode. Waarom? Wel, de planten drogen wat minder snel en dat is beter voor de smaak. Daarnaast kan ik op deze manier lekker snel oogsten en na het drogen rustig en op mijn gemak de toppen een voor een verder schoonmaken. De blaadjes die uit de topjes steken, breken na het drogen gemakkelijk af en omdat de toppen al het nodige gewicht kwijt zijn, vind ik ze wat makkelijker te behandelen. Maar goed, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur dus doe ermee wat je wil. De toppen hangen op dit moment in de kast te drogen, maar gelukkig hebben we de oogstfoto’s nog 😉

oogst silver star haze op tafel

Vaste lezers weten dat ik deze planten al dik twee weken geen voeding meer gegeven heb. De bladeren waren dan ook al flink verwelkt en het was de hoogste tijd voor de oogst. Ik ben zeer tevreden over het formaat van de toppen deze ronde. Het zijn stuk voor stuk toppen van een behoorlijke lengte en omvang en ze hingen dan ook helemaal naar beneden toen ik de planten uit de kast nam. In de kast had ik ze al een aantal weken omhoog gebonden omdat de takken het gewicht van de buds zelf niet meer konden dragen.

Natuurlijk zal ik hierna ook weer verder gaan in de compacte kweekkast en deze keer wel met 9 planten in potjes van 20 x 20 centimeter. Daarvan passen er precies 9 in de RollingStoned kast. Iets meer dan de gedoogde 5, maar nog altijd een hobbymatige kweek. Simpelweg omdat het een oppervlakte van niet meer dan 60 x 60 centimeter betreft. Ik zal dus een kleine Sea Of Green proberen te maken, en natuurlijk trakteer ik jullie bij de eerstvolgende update ook op de foto’s van deze toppen wanneer ze helemaal schoongeknipt zijn.

top

Voor wat betreft de soort van mijn volgende ronde lijkt het me wel leuk wanneer jullie me daarbij helpen. Ik nodig jullie daarom uit om me een mailtje te sturen via het contactformulier (hier te vinden) om me te laten weten welke soort je de volgende ronde het liefste in mijn kweekkast terugzien. De meeste stemmen gelden uiteraard, ik ben benieuwd! Tot de volgende ronde.

Dr. Groen

(advertenties)