(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Elmo vermaakt zich nog steeds uitermate goed met het kaboutertentje in Sesamstraat. Het microkweken gaat hem bijzonder goed af en is een tip voor iedereen die ook wel eens in alle onschuld zijn eigen wiet zou willen kweken. Bloeiweek 6 van de kleinstschaligste wietteelt van Nederland.

Hallo lieve RollingStoned lezers en lezeressen, we zijn in de zesde bloeiweek beland. Van mijn vier mini Amnesia plantjes in mijn kabouter kweektentje. Het kweekoppervlak is slechts 30 x 30 centimeter de tent is maar 60 centimeter hoog. Het tentje is eigenlijk bedoeld om zaadjes in op te laten komen, maar wanneer je een beetje creatief bent zoals ik, kun je er dus ook een paar bonsaiplantjes in kweken. Ik gebruik in de tent potjes van 13 x 13 x 13 centimeter zodat er precies vier plantjes in de tent kunnen. De ventilatie en de luchtcirculatie gaat middels een paar kleine computerfans die ik op wat oude adapters heb aangesloten en een koolstoffilter gebruik ik voor deze vier miniplantjes niet, al beginnen ze nu toch erg lekker te ruiken.

Het tentje is eigenlijk bedoeld om zaadjes in op te laten komen, maar wanneer je een beetje creatief bent zoals ik, kun je er dus ook een paar bonsaiplantjes in kweken

Ik heb jullie vorige keer verteld dat ik de plantjes deze ronde zo droog mogelijk probeer te kweken. Eén voordeel daarvan is dat je iets minder water gebruikt maar dat is met zulke kleine plantjes toch al niet veel. Een ander voordeel is belangrijker, namelijk dat je de luchtvochtigheid hierdoor drastisch omlaag brengt. En dat is dan weer heel goed voor de harsvorming, want wietplanten maken hun hars (met daarin onder andere de THC) voor een deel aan om zich tegen uitdroging te beschermen. En dat werpt zijn vruchten af, want de harsvorming gaat op het moment als een speer.

12546228_859745144124340_1295276622_o

12510115_859745064124348_1624266624_o

Trichomen als een isolerende deken op de bonsai-amnesia van Elmo

Ik geef de Amnesen dus maar 1 keer per week water zonder voeding, en dan ook maar 200 milliliter per potje. De planten doen het er uitstekend op zoals je ziet. Boven in het kleine tentje heeft ieder plantje haar eigen zonnetje in de vorm van een 23 Watt Downlighter spaarlamp van Philips. Volgende week meer, geniet van de foto’s, ik hoop dat ze je inspireren om ook eens een microkweekje te doen.

Elmo

(advertenties)