(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook in dit kersverse nieuwe jaar is hij weer van de partij; onze vrolijke medicijnkweker Barney. Hij gaat verder met zijn zelfgekruisde soort de MC White Kush, een gefeminiseerde kruising tussen Medical Kush en Crystal White. En dat levert weer prachtige plaatjes op, mogen we wel zeggen – week 4 dames en heren.

Hallo lieve cannabisvrienden en vriendinnen, en nog een gelukkig nieuwjaar en zo. Ook in 2016 zit ik wekelijks weer met een lekker jointje en een mooi muziekje klaar om het wel en wee van de planten in mijn medicijntent te beschrijven. Vandaag klinkt de jazzmuzikant Dave Brubeck uit de speakers en uiteraard hangt er een dikke joint aan mijn lip, ik ben er klaar voor!

DSC_0630

Ik ben weer druk bezig geweest mijn tent beter geschikt te maken voor mooie foto’s. Er hangt een mooi zwart gordijn dat als achtergrond voor de foto’s dient. En ja, ik weet, dat reflecteert niet maar als ik geen foto’s maak hangt het gordijn netjes in een omgekeerde diepvries tas aan de rail. Een diepvries tas is reflecterend van binnen dus dat werkt super. Met de dames gaat het ook super, ik ben trots op ze. Ik heb ze moeten supercroppen want ze bleven doorgroeien. Ze reageerden daar goed op en stonden de volgende ochtend alweer fier met de topjes naar boven. De stammen zijn gewoon geweldig om te zien, op sommige plaatsen zijn ze wel een duim dik.

DSC_0627

De foto’s zijn trouwens onbewerkt ik heb niks bijgesteld alleen maar mijn eigen lampen gebruikt en het gordijn in de tent, dan krijg je dus dit effect. Ik geef vijf dagen van de week voeding en twee dagen spoel ik met afgezuurd water. De pH van de bodem is tussen de 6 en 6.5. De pH van het water is tussen de 5.9 en de 6.1. en zo als ik het zie gaan ze daar goed op. De Metrop voeding is makkelijk aan te maken indien je de juiste apparatuur hebt, zoals een pH-meter en een EC-meter. En je hebt natuurlijk het groei- en bloei-kweekschema nodig maar dat kan je van hun site downloaden. Het zit ook bij ieder voedingspakket.

DSC_0615

Wanneer de tent leeg is, ga ik het gordijn nóg mooier maken, want heb wat foutjes ontdekt maar niets iets wat niet op te lossen valt. Ik ga volgende week maandag trouwens weer nieuwe zaden ontkiemen voor de volgende ronde. Zo kan ik straks als deze ronde af is, meteen doorgaan met bloeien. De volgende ronde is voor de Cheese gefeminiseerde zaden van Spliff Seeds. Daar heb ik foto’s van gezien en ben heel benieuwd of ik ook zulke mooie toppen erop kan krijgen.

DSC_0633

Als je goed naar de foto’s kijkt en mijn verhalen hebt gelezen, heb je denk ik al het idee dat de MC White Kush wel erg neigt naar een sativa terwijl haar ouders een indica dominantie hadden. Namelijk de Medical Kush is 70% indica en dus 30% sativa en de Crystal White is 80% indica en dus 20% sativa. Maar aan de bladeren te zien en de manier waarop ze stevig groeien, heb ik het idee dat de indica in de genen van de MC White Kush toch gedomineerd worden door de sativa genen. Gelukkig heb ik geen idee wat hier uit zou komen, dus heb ik ook geen verwachtingen en dus geen teleurstellingen 🙂 Ik vind het heel tof om te zien wat een eigen wil moeder natuur heeft als je met haar kinderen speelt. Ik wens jullie veel groei- en bloeiplezier in het nieuwe jaar en dat de oogsten maar groot mogen zijn.

Smoke on! Barney

(advertenties)