(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de feestdagen gaf hij zijn recept voor het kweken op een oppervlakte kleiner dan een A4’tje en zelf doet hij het maar meteen voor. In zijn kaboutertentje staan dus vier kleine maar fijne Amneesjes (Amnesia Haze) te bloeien onder een paar spaarlampen. Microkweken in optima forma dus met Elmo.

Hallo wietvrienden, hebben jullie je vermaakt tijdens de feestdagen? Mijn plantjes in ieder geval wel, ze zijn nog steeds klein maar komen helemaal niets tekort hoor, in mijn kleine kaboutertentje.

Bij mijn laatste update gebruikte ik nog maar twee spaarlampen (23 Watt per stuk) voor de vier jongedames. Ik heb dat nu uitgebreid naar vier spaarlampen zodat de planten nu in totaal 92 Watt aan licht krijgen. Dat heeft alleen wel weer gevolgen gehad op de warmte in de kleine tent zodat ik er een extra ventilatortje heb bijgeplaatst. Alles bij mekaar is het dus best een drukke bedoening daar in dat kleine tentje nu.

De 4 amnesia stekjes krijgen steeds meer bloeihaartjes, een goed teken! Ik wil deze kweek zo droog mogelijk kweken. De planten kunnen vaak beter iets droger staan dan te nat, dus als het kan zelfs 1x per week water geven. Je moet dan natuurlijk wel goed uitkijken dat je je planten niet te lang droog laat staan, maar het verlaagt ook de luchtvochtigheid en dat komt de ontwikkeling van de trichomen weer ten goede. Hierdoor gaat de plant zich als het goed is tegen uitdroging beschermen en meet harskristallen aanmaken, en dat is toch een beetje waar het bij het kweken van wiet om gaat, nietwaar?

Elmo

(advertenties)