(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl jij hebt genoten van het vreetfestijn dat kerst heet, en – zoals het een echte cannabisliefhebber betaamd – knetterstoned bent geworden op oudejaarsavond, zwelden de toppen van de twee planten van Dokter Groen verder en verder op. Hoe ze er nu bijstaan? Kijken!

Jawel mensen, kleine plantjes worden groot. Ook als ze in een discrete en bescheiden kweekkast staan als mijn eigen RollingStoned G-Kit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de dames de afgelopen weken ook niet heel veel heb gezien, omdat ook ik aan de nodige verplichte decemberactiviteiten moest geloven. Meer dan op tijd een scheut water geven heb ik dus niet gedaan, zo makkelijk kan afbloeien zijn.

featured

De laatste keer dat ik over mijn twee Silver Star Haze planten schreef, hingen de toppen door hun gewicht al ver naar beneden. Ik heb ze toen ondersteund met wat kettingen en binddraad zodat ze verder rustig konden afbloeien. Omdat het voor mijn gevoel niet erg lang meer zou duren, heb ik ze ook geen voeding meer gegeven. Ze hebben dus al twee weken niets dan schoon water gehad. Maar oogsten, dat doe ik nog niet, er zitten namelijk nog veel spierwitte bloeiharen aan de toppen.

Het gebeurt mij vaker met sativa’s; je denkt dat ze binnen een week of twee wel klaar zijn en scherpt alvast je scharen, maar dan blijven er toch dagelijks nog nieuwe bloeiharen bijkomen. Toch ga ik deze planten geen voeding meer geven. Er zit nog wel het nodige aan voeding in de aarde om het tot het einde te kunnen uitzingen. Om nu weer met voeden verder te gaan terwijl ik al twee weken aan het spoelen ben, zou zonde zijn van de smaak. De planten ruiken trouwens superlekker nu, en zitten vol met plakkerige trichomen.

wittebloeiharenliggend

Volgende week meer, of het dan oogsttijd is? Ik weet het niet. We zitten nu al in week 12 van de bloei maar oogsten doe ik pas als de wiet daar ook echt aan toe is.

Dokter Groen

(advertenties)