(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De planten, twee gestekte Silver Star Haze dames, van Dokter Groen staan al een tijdje te bloeien en hebben ondertussen een aantal lange dikke toppen gekregen. Hoewel de meeste bloeiharen nog steeds wit zijn, en de planten nog wel even moeten staan, worden de toppen ondertussen al zo zwaar dat ze naar beneden gaan hangen en ondersteund moeten worden.

Toen ik vanmorgen het deurtje van mijn bescheiden kweekkastje opende, viel een van de toppen er zo uit. Deze leunde aan de binnenkant tegen het deurtje aan en was zo zwaar geworden dat hij zonder die ondersteuning niet meer uit zichzelf rechtop kon blijven staan. En aangezien de bloei nog wel even zal duren en de toppen dus nog wel flink wat in omvang zullen toenemen, moest ik iets bedenken om ze te ondersteunen.

THC

hang2

hang3

Ik heb de planten om deze reden ook maar eens in de kast gelaten, zou ik ze eruit halen dan denk ik dat de toppen door hun gewicht zo ver naar beneden zouden buigen dat ze weleens zouden kunnen breken. Dit betekent natuurlijk ook niet veel goeds voor de lichtval als ze zo omlaag hangen. Vandaar dat ik ze maar even omhoog heb gebonden met de kettinkjes van de lamp en wat binddraad. Omgekeerd scroggen zou je het kunnen noemen.

opgebonden1

vitalize

opgebonden2

Het is nu week nummer 10 van de bloei voor deze planten, en er hoeft niet veel meer te gebeuren qua verzorging. Een kwestie van water geven en voeding en wachten tot de toppen afrijpen. De bladeren zien er dankzij de beestjes in het begin van deze ronde nog wel wat gehavend uit, maar er lijken geen beestjes meer aanwezig te zijn dus ik laat dat verder op zijn beloop. Wel heb ik de dames deze week een keer wat Vitalize, van Mills Nutrients gegeven. Ik kreeg een klein flesje bij een bestelling op Grow-your-own.eu. Vitalize is een hulpmeststof waar de planten weer wat extra vitaliteit van krijgen, en ik denk dat het wel geholpen heeft. De bladeren staan weer lekker omhoog gericht en de planten maken een algehele goede indruk, ondanks de beschadigde bladeren hier en daar. Ik hou het spul erin.

top

Alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar! Dokter Groen

 

(advertenties)