(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de compacte LED-kweekkast van Dokter Groen was het deze week tijd voor de indica’s om het veld te ruimen. Oftewel, tijd om ze te oogsten. De opbrengst is gering maar ruikt heerlijk, en ach… Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. De sativa’s krijgen gelukkig wel steeds dikkere toppen, en hebben nog wel even te gaan.

Beste wietvrienden, ik heb deze week afscheid genomen van de Purple LA en de Purple OG. Het was in een half uurtje gepiept want de planten waren niet erg groot. Vooral de Purple LA heeft het jammer genoeg slecht gedaan. Ze dronk ook maar weinig en toen ik de kluit weggooide zag ik ook een slecht ontwikkeld wortelstelsel. Deze plant heb ik vanmorgen als eerste geknipt, kijk zelf maar.

DSC_0050

DSC_0055

Eén enkele en ook nog verdomt kleine top dus van deze plant, jammer, maar het is niet anders. De plant had ook een zeer slecht ontwikkeld wortelstelsel. De Purple OG heeft ook niet echt dikke toppen afgeleverd helaas, al was de plant wel wat groter. Deze was als tweede aan de beurt om te knippen. Althans, knippen? Ik heb de meeste schutbladeren gewoon met de hand verwijderd en de topjes te drogen gehangen. De kleine blaadjes die pluk ik er na het drogen wel vanaf.

DSC_0059

DSC_0057

De topjes zijn niet groot zoals je ziet maar zien er wel smakelijk uit. De geur is ook heerlijk, dat wel maar de oogst van deze twee planten gaat bij mij toch wel als mislukt de boeken in. Hieronder zie je de opbrengst die na het drogen nog een stuk kleiner zal zijn. Mijn hoop is nu gevestigd op de twee sativa’s die duidelijk grotere toppen aan het ontwikkelen zijn.

DSC_0061

Nu deze twee planten uit de kast geruimd zijn, hebben de twee Silver Star Haze planten weer wat meer ruimte gekregen in de kast. Echt opnieuw scroggen doe ik niet meer, aangezien de topontwikkeling al flink op gang is. Deze plant levert aanzienlijk betere toppen op. Ze heeft dan ook veel langer kunnen voorgroeien, en dat zie je dan ook wel terug aan het formaat.

DSC_0066

DSC_0073

Je ziet dat de bloeiharen van de Silver Star Haze ook nog bijna allemaal spierwit zijn dus de bloei duurt nog wel even. Ik ga er dan ook vanuit dat ze in omvang ook nog flink zullen groeien de komende weken. We gaan het vanzelf zien 😉 Fijne week allemaal en tot de volgende update!

Dr. Groen

(advertenties)