(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals je van ons gewend bent starten we ook deze week met een kijkje in de kleinste hobbykweekkast van het land; de RollingStoned kweekkast van Dokter Groen herbergt een tweetal hazeplanten waarvan de bladeren een voor een afsterven en de takken het gewicht van de toppen niet meer kunnen dragen. Het is bijna oogsttijd.

Hallo cannabisvrienden en welkom op mijn wekelijkse spreekuur; een eenzijdig relaas van mij over mijn planten. Twee Silver Star Haze dames waarvan de bladeren momenteel niet veel meer waard zijn en een voor een verdorren. Ook zie ik steeds meer bruine ingedroogde bloeihaartjes, het is bijna tijd voor de oogst. Ik zou de planten eigenlijk nu al kunnen oogsten, maar ik wacht nog één weekje en zal jullie volgende week op de oogstfoto’s trakteren.

waterflesje

overzicht

De toppen van Dokter Groen hangen in dit herfststadium aan kettingen, op eigen kracht staan lukt niet meer…

Ik geef de planten in dit laatste stadium geen voeding meer, maar gewoon kraanwater. Niet afgezuurd. De planten hebben niet veel meer nodig nu ze aan het afrijpen zijn en ze staan eigenlijk alleen nog om goed te spoelen. Spoelen helpt om een betere smaak en een zachter rokertje te krijgen straks. In deze laatste weken mogen de planten daarom alle voeding die nog in de potgrond (gewoon van de supermarkt) en de laatste groene bladeren zit, opmaken.

Om je een idee te geven van het formaat van de toppen die in mijn kast met daarin het 180 Watt LED-zonnetje groeien, heb ik deze week een halve liter waterflesje naast de toppen gefotografeerd. Ook heb ik om dezelfde reden een foto gemaakt met mijn hand erbij. De kwaliteit van de foto’s is niet optimaal, omdat ik de planten niet meer uit de kast kan halen en goed in het licht kan zetten. Alle toppen hangen namelijk met kettinkjes en buigdraad aan het plafond van het kastje omdat ze door hun gewicht niet meer uit eigen kracht overeind kunnen blijven staan.

stammen1

De gediefde stelten van de planten, je ziet op elke plant nog een klein topje die Dokter Groen vergat weg te halen.

De toppen beginnen onderaan de planten, vanaf het punt waar ik gestopt ben met dieven, en lopen helemaal door tot bovenin de kast. Dieven is het wegsnoeien van laag groeiende topjes om meer topvorming bovenin te stimuleren. Dit dieven doe je rond de tweede week van de bloeifase, ik heb een foto gemaakt van de kale onderkant van de planten. Volgende week zal ik de planten oogsten en de toppen kaalsnoeien zodat je een goede kijk op de toppen krijgt. Ik kan haast niet wachten, tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)