(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bowie fans opgelet. De Bud Babe van vandaag brengt een ode aan David Bowies bekendste alter ego. Ziggy Stardust is een grote hybride wietsoort die knoeperts van toppen aflevert en waarvan het effect – zoals je van deze rock ’n roll soort mag verwachten – muziekbeleving sterk verbetert. 

Om aan Ziggy Stardust zaden te komen zul je overzees moeten bestellen, in dit geval bij Bonza Seeds (een link vind je onderaan) in Engeland. Jammer genoeg geeft Bonza niet veel informatie over de soort, behalve dan dat het een grote plant is en ze de gebruikelijke massieve dikke toppen produceert. De oogst zou al na zo’n 60 dagen bloei moeten kunnen plaatsvinden en de aroma’s zijn vol van smaak. Bonza sluit af met een grappige voetnoot dat de soort zo geniaal is, dat ze je zelfs op een gitaarsolo zal trakteren als je het lief vraagt.

davidbowie420potplantoutfit

Bowie rookt Ziggy Stardust in wietkostuum

Of de Ziggy Stardust van Rock ’n Rollups Seeds ook de echte wietsoort is die Bowie zelf in wietplantkostuum rookte op deze foto, is helaas niet duidelijk. Uiteindelijk kan iedere zadenbank een soort uitbrengen met een naam die ze graag blieven. Maar goed, het is wel de enige verkrijgbare Ziggy Stardust die we nog konden vinden.

De originele Ziggy Stardust zou een hybride wietsoort zijn die neigt naar de sativakant van het genenspectrum. Het is een kruising tussen Las Vegas Purple Kush (alleen als stek te krijgen) en Neville’s Haze met een complexe smaak en geur van citrus, naaldbomen, kaneelsuiker, noten, bubble gum en een zee aan ondertonen wanneer je door blijft snuffelen.

De hazekruising heeft een mooie groene kleur en oranje bloeiharen en ziet er daarmee tropisch uit. Geen sativa foxtails maar de buds zijn ook niet knalhard zoals sommige indica’s kunnen zijn, al hangt dat laatste natuurlijk ook af van de kweekmethode. De high ervan is volgens de verhalen fenomenaal en lekker psychedelisch en past dus als gegoten bij de muziek van Bowie. Het maakt muziek luisteren sowieso een stuk leuker, maar laten we eerlijk zijn: welke wietsoort doet dat niet?

  • Soort: hybride (waarschijnlijk sativa dominant)
  • Genotype: Niet bekend
  • Bloeitijd: 60 dagen
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Zadenbedrijf: Rock ’n Rollups Seeds
  • Verkrijgbaar bij: Bonza Seeds
(advertenties)