(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over 18 dagen is het zover: de zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, in het Flevopark in Amsterdam. Het is dus topdrukte bij het VOC, ook omdat we voor Amsterdam aparte flyers en posters hebben. Zonder wietblaadjes, zoals in de rest van het land…

Posters en flyers

Websize_A2_poster_CBD2014_BLOEMAls het een beetje meezit heb je al minstens één poster of flyer van Cannabis Bevrijdingsdag gezien. De verspreiding is vorige week begonnen, met de hulp van tientallen vrijwilligers en coffeeshopondernemers. Als je in Amsterdam een poster of flyer hebt gezien, stonden daar waarschijnlijk geen wietblaadjes op, maar zonnebloemen. Coffeeshopondernemers in de hoofdstad zijn zo bang geworden van alle regels en rechtszaken dat ze ons drukwerk weigeren als er een wietblaadje op staat.

Wietblad is taboe

Je leest het goed: in de coffeeshophoofdstad van de wereld zijn afbeeldingen van een wietblad taboe. Dus drukken we een aparte, gecensureerde oplage flyers en posters voor de 200 coffeeshops in Amsterdam. Inmiddels is “de zaak zonnebloem” tot op het hoogste niveau besproken op het Amsterdamse gemeentehuis. Uit betrouwbare bron weten we dat het hoofd van het HIT team geïnstrueerd is dat het neerleggen en ophangen van flyers en posters van Cannabis Bevrijdingsdag in coffeeshops niet mag leiden tot “een notitie”.

Je leest het goed: in de coffeeshophoofdstad van de wereld zijn afbeeldingen van een wietblad taboe

Natuurlijk wilden wij dit verheugende nieuws graag zwart op wit. Maar dat blijkt teveel gevraagd. De burgemeester is namelijk wel verantwoordelijk voor bestuursrecht, maar niet voor strafrecht. Dus een simpel briefje van de burgemeester zit er helaas niet in. De zaak zonnebloem bewijst maar weer eens hoe hard het nodig is om een evenement als Cannabis Bevrijdingsdag te organiseren. Terwijl elke Amsterdamse souvenirwinkel uitpuilt van de T-shirts, mokken, ansichtkaarten, onderbroeken, paraplus en sokken met wietblaadjes, is een flyertje van tien bij vijftien centimeter met wietblaadjes in de coffeeshop een brug te ver.

Natuurlijk laten we ons door deze bizarre toestanden niet ontmoedigen. Op internet draait de campagne ook op volle toeren; zoals deze fraaie promovideo voor dit jaar:

Spread the word

En vergeet niet te klikken op de Facebook event page van Cannabis Bevrijdingsdag en je vrienden uit te nodigen. Woon je in Amsterdam, dan kun je bij het Cannabis College op de Oudezijds Achterburgwal gratis flyers en posters halen om te verspreiden. Met zonnebloemen. Als het een beetje meezit worden het collectors items en kunnen we ons volgend jaar beperken tot één soort poster en flyer. Met wietblaadjes dus!

(advertenties)