(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spannabis, de grootste wietbeurs ter wereld, is weer achter de rug. En onze traditionele guerrilla marketing campagne voor Cannabis Bevrijdingsdag liep op rolletjes. Kort verslag van vijf overvolle dagen en nachten in Barcelona.

Tocht langs cannabis social clubs

Met vijf man sterk, onder wie CNNBS columnist Mauro Picavet, reisden we al op woensdag per vliegtuig naar Barcelona, zodat Mauro nog naar de Dab-a-Doo kon. De rest van het team begon aan een tocht langs diverse Cannabis Social Clubs in de stad. Behalve posters, flyers, grote vloei en tips van Cannabis Bevrijdingsdag hebben we dit jaar felrode flyerhouders, waarvan we er uiteraard in elke club eentje achter lieten.

Alive and kicking

De soms deprimerende berichten over de Cannabis Social Club-scene in Barcelona ten spijt bleek die scene alive and kicking. Uitstekende wiet voor in de meeste gevallen prima prijzen. Bij de meer upmarket clubs kost een inschrijving meestal twintig euro, maar er zijn ook nog clubs waar je gratis lid kunt worden. Qua kwaliteit viel The Backyard in positieve zin op, maar we hebben ook veel plezier gehad bij Tierra Verde en RDM, waar we de Terpenes Night bezochten.

Barcelona, de RDM Terpenes Night

In de week van Spannabis zijn er tientallen van dit soort side events, inclusief meerdere Cannabis Cups. In de HQ, met vijftig euro inschrijfgeld voor zover ik weet de duurste club van Barcelona, vond voor het eerst ‘Masters of Rosin’ plaats. Vrijwel alle clubs bieden concentraten aan.

Tegen de tijd dat we onze posters op strategische plaatsen hadden geplakt kon je bij de hoofdingang over de hoofden lopen

Spannabis duurt drie dagen, van vrijdag tot en met zondag. Normaal gesproken is vrijdag de rustigste dag, met vooral veel ondernemers. Dit jaar was anders: de eerste dag was meteen ontzettend druk, misschien nog wel drukker dan de twee andere dagen. Tegen de tijd dat we onze posters op strategische plaatsen hadden geplakt kon je bij de hoofdingang over de hoofden lopen.

Stap twee van onze guerrilla campagne: bij standhouders onze felrode flyerhouder op de balie zien te krijgen. Veel dank aan de volgende bedrijven voor hun medewerking: Canna, Sensi Seeds, Pollinator Company, Spliff Seeds, De Verdamper, VapoShop, The Bulldog, WeedMaps, Heatex en BioTabs.

CBD vloei + tips

Het leukste onderdeel van onze guerrilla campagne was het uitdelen van felgele pakjes grote vloei en zwarte tipboekjes met Cannabis Liberation Day opdruk. Je voelde je soms net een pastoor die hosties uitdeelde, zo dankbaar waren de mensen en zo respectvol stonden ze in de rij en bedankten ze ons.

Met een beetje mazzel kom je deze vloei en tips binnenkort ook bij je eigen coffeeshop tegen. En de Nederlandse flyers en posters natuurlijk. Wil je meehelpen met verspreiden, mail dan naar: info@cannabisliberationday.org

Onder de Spaanse zon

Het was prachtig weer tijdens Spannabis, dus ik heb een groot deel van de beurs buiten door kunnen brengen. Een zeldzaam relaxte manier van netwerken: in het zonnetje, met café con lecche en een jointje, terwijl de halve cannabiswereld voorbij komt, zodat je met iedereen een praatje kunt maken. Soms valt het best mee om cannabis activist te zijn…

(advertenties)