(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was dit jaar lastiger dan ooit om de programmering van Cannabis Bevrijdingsdag niet voortijdig te verklappen. We hebben namelijk artiesten en sprekers van wereldklasse weten te strikken voor de tiende editie op 17 juni! De eerste flyers en posters verspreiden we deze week op Spannabis in Barcelona. Het VOC kantoor staat dus vol dozen, want we hebben dit jaar ook grote vloei en tips én handige kartonnen flyerhouders.

Noord-Amerikaanse toppers

Verschillende sprekers en bands die al jaren op ons wensenlijstje staan komen naar Amsterdam voor de tiende editie van ons jaarlijkse protestival. Ed Rosenthal bijvoorbeeld, ‘The Guru of Ganja’. Iedereen die ooit een wietplantje heeft gekweekt – of een paar meer – is schatplichtig aan deze levende legende. Hele generaties kwekers haalden hun eerste kennis uit zijn boeken en zijn ‘Ask Ed’ column.

Uit New Mexico komt Doug Fine, bestseller auteur, hennep-expert en geitenboer. Zijn boek ‘Too High To Fail’ uit 2012 is een geweldig portret van de cannabiscultuur in Californië en de weg naar legalisering. Dana Larsen, een van Canada’s bekendste cannabisactivisten, komt vertellen over de legalisering van recreatieve cannabis in zijn land, die deze zomer van start gaat.

Dagga Couple en de enige echte Bulldog

Twee mensen die we ook al heel lang naar Cannabis Bevrijdingsdag willen halen zijn Jules Stobbs en Myrtle Clarke uit Zuid-Afrika, beter bekend als The Dagga Couple. Hun ‘Trial of the Plant’ haalde afgelopen zomer de wereldpers. Op 17 juni vertellen ze over hun strijd om via de rechter en de Grondwet legalisering af te dwingen.

Uit Zuid-Afrika komt The Dagga couple

We zijn vereerd met de deelname van Henk de Vries, oprichter van The Bulldog. Een levende legende die zelden op de voorgrond treedt, maar die als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de ontwikkeling van de coffeeshop.

Le Peuple de l’Herbe treedt op

Ook muzikaal wordt het genieten in het Flevopark. We beginnen met de vurige Fanfare van de Eerste Liefdesnacht uit Amsterdam, gevolgd door singer-songwriter Lotte Walda, een van de grootste beloften in de Nederlandse popmuziek. Nusodia – negen muzikanten en danseressen en zangeressen uit Burkina Faso, Senegal, Guinee, Nederland en Polen – staat garant voor een spectaculaire en extreem dansbare live show.

Le Peuple de l’Herbe uit Frankrijk betoont al 20 jaar liefde aan onze plant…

Tegen de avond betreedt Le Peuple de l’Herbe, het Franse antwoord op Cypress Hill, het podium. Hun iconische bandlogo en hun groepsnaam spreken boekdelen over hun liefde voor cannabis. De heren hebben al laten weten dat ze er veel zin in hebben.

Nieuw: de Cannabis Olympics. Bezoekers kunnen meedoen aan 5 ludieke onderdelen, waaronder Bungee Run, de Stonede Stormbaan en Mega Sjoelbakken

De tiende editie van Cannabis Bevrijdingsdag wordt afgesloten door Dubioza Kolektiv. Sinds hun oprichting in 2003 groeide dit dynamische zevental uit tot een van de beste live bands van Oost-Europa. Met hun mix van ska, punk, reggae en Balkan beats speelden ze alle grote Europese festivals plat. Check hun optredens op Zsiget (vier keer) en Down the Rabbit Hole (2016) op YouTube en je weet wat je te wachten staat. FEEST!!

Hennepmarkt en Cannabis University

Natuurlijk is er buiten het hoofdpodium nog veel meer te beleven op Cannabis Bevrijdingsdag: de Hennepmarkt, de Vape Lounge, catering om van te watertanden en de Cannabis University met paneldebatten en masterclasses. Op het programma staan o.a. Hans Kamperman, John en Ines Meijers (de principiële wiettelers uit Bierum), Els Vermeersch en Manu Moreau van cannabis social clubs Trekt Uw Plant uit België, Rinus ‘Suver Nuver’ Beintema, Doede de Jong, Peter Hendriks (Avites), Captain Hooter, Dennis de Rosa Spiering (Cannabis Career) en Hidde Siers (Plantarium).

Cannabis Olympics

Nieuw dit jaar: de Cannabis Olympics. Bezoekers kunnen meedoen aan vijf ludieke onderdelen, waaronder Bungee Run, de Stonede Stormbaan en Mega Sjoelbakken. De eerste 500 deelnemers die de vijf onderdelen hebben afgelegd krijgen een unieke Cannabis Bevrijdingsdag medaille. Zorg dus dat je op tijd een Cannabis Olympics knipkaart koopt: de opbrengst gaat naar het VOC. Alle andere attracties, onderdelen en optredens zijn zoals altijd gratis.

Check HIER de website voor het volledige programma, het huren van een kraam op de Hennepmarkt en meer. Tot ziens op 17 juni in het Flevopark of dit weekend al op Spannabis!

(advertenties)