(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Green beginnen de planten nu toch wel serieus te bloeien. Zowel onder de HPS als onder de HPS Killer ontstaan mooie harige toppen, en hier en daar zelfs al de nodige trichomen. Nu de pH-meter ook weer eens geijkt is, kan de eindstrijd tussen de twee kweeklampen beginnen. Spannend!

Greenday breekt het huis af en ik geniet er met volle teugen van (net als van de joint tussen mijn lippen, en het dampende bakkie koffie naast mijn toetsenbord). De perfecte set en setting voor een verslag van de Gold Bar Kush planten in mijn XL-kweektent. Deze dames zijn geweldig! Moet je eens zien wat een mooie toppen ze aanmaken, zowel onder de HPS als onder de HPS Killer led.

HPS vs HPS Killer

De HPS Killer is een led kweeklamp; die van mij heeft een werkelijk verbruik van 480 Watt. De HPS kweeklamp aan de andere kant van de kweektent verbruikt 600 Watt. De twee lampen zouden tegen elkaar opgewassen moeten zijn en dat merk ik ook wel. Het is tot nu toe een nek aan nek race; alle dames zien er even potent uit dus het wordt spannende eindstrijd.

De HPS Killer staat op vol vermogen aan maar hangt wel hoog boven de planten om lichtstress (aka led burn) te voorkomen. De 600 Watt HPS hangt een centimeter of 60 boven de wietplanten.

Gold Bar Kush onder de HPS Killer led kweeklamp.

Gold Bar Kush onder de 600 Watt HPS.

pH prima

Zonder dat ik het doorhad, gaf in mijn wietplanten al een paar rondes water met een ietwat verkeerde pH-waarde, waardoor ik vaak last had van vergeling. Mijn pH-meter was namelijk niet goed geijkt en zat er 0,4 punten naast. Inmiddels heb ik de pH-meter weer goed afgesteld en komen er geen nieuwe gele bladeren meer bij.

Hier en daar zitten er nog wel wat oude gele bladeren aan de planten maar die haal ik pas weg wanneer ze helemaal afgestorven zijn. Als ik ze nu weg zou halen zou ik de stammen kunnen beschadigen en de planten onnodig stress kunnen geven. Bovendien fungeren de vergeelde bladeren nog steeds als een reserve voor de planten, die ondanks alles gewoon doorgaan met het fabriceren van toppen. Zoals je op de foto’s kunt zien zijn ze ook al bezig met de aanmaak van THC.

Bloeiweek #5

We zitten nu in week 5 van de bloeifase en komende dinsdag gaat week 6 in. Dan zal ik de planten om de waterbeurt ook wat Alga Bloom geven. Een bloeivoeding om de planten in de laatste weken een extra bloeiboost te geven.

Op dit moment krijgen de planten nog niet veel flesvoeding; ze staan in Plagrons Royalmix dat al voor zes weken aan plantenvoeding bevat. Wel krijgen ze om de week wat Sugar Royal in voedingswater dat ik afzuur naar een pH-waarde van 6,0. Dit is de juiste pH-waarde voor wietplanten op aarde, omdat de mineralen bij deze zuurtegraad het beste kunnen worden opgenomen.

De temperatuur in de tent is nu ideaal voor de dames; het is 28 graden met het licht aan, en 18 graden als de lampen uit staan. De actieve luchtinvoer is een succes. Ik haal koele lucht tussen het raam en de gordijnen zodat het raam als een koelelement fungeert. De gordijnen hangen iets van het raam af dus ik heb daar een ruimte met koele lucht. Je zou ook een ingang van buitenaf kunnen maken maar ik kan dat niet dus ik doe het zo. Werken met wat je hebt is mijn filosofie.

Tot volgende week, smoke on!

(advertentie)