(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Autoflowering wietplanten zijn een serieus genot om te kweken. Je wordt gemakkelijk verliefd op deze speciale wietsoorten die oh zo makkelijk te kweken zijn. Onze Canadese Matt Mernagh is ook verzot op autflowers, op zijn eigen unieke wijze legt hij uit waarom. 

Waarom ik zo graag autoflowers kweek

Jazeker, autoflowers zijn heel gemakkelijk te kweken. Maar of een wietsoort makkelijk of moeilijk te kweken is speelt geen rol in mijn voorkeur, er zijn een aantal lastige wietsoorten waar ik helemaal weg van ben, en die ik ondanks de kweekuitdaging blijf kweken. Soms is een liefde moeilijk, maar er zijn aan de andere kant ook makkelijk te kweken soorten die ik nooit meer kweek, simpelweg omdat ze me niet veel kweekplezier gaven. En ik zal toch niet de enige persoon zijn die een soort niet meer kweekt omdat ik er gewoon geen persoonlijke band mee had?

Positieve vibes

Iedere kweker weet dat wietplanten een positieve vibe geven, en een blije tuin en tuinman hebben over het algemeen betere resultaten. Alle autoflowers weten me ergens te raken, ze geven me een happy gevoel en ze belonen je inspanningen met een snellere en betere groei. Een mede autoflower tuinman vertelde me dat dat hun grootste geheim is, het plezier dat ze je geven bij het kweken van je eigen persoonlijke voorraad wiet.

Een mede autoflower tuinman vertelde me dat hun grootste geheim, het plezier is dat autoflowers je geven

Snelheid

Het geeft een geweldig gevoel om dagelijks iets bij je wietplanten te zien veranderen. Wanneer je dagelijks een nieuw setje bladeren ziet verschijnen geeft dat een enorme positieve motivatie. Beginnende kwekers hebben die ervaring nodig maar ik geef toe dat ik er ook van geniet. Ik denk dat je kunt zeggen dat deze wietzaden perfect aansluiten bij onze snelle maatschappij.

Het snelle tempo waarin een autoflower groeit, zorgt ervoor dat ervaren kwekers hun methodes moeten aanpassen, uiteindelijk zijn deze soorten minimaal vier weken sneller dan reguliere soorten. Traditioneel is het kweken van wiet een langzaam en meditatief proces, maar ook met autoflowers zul je tijd moeten doorbrengen. Het is niet zo dat ze door hun snelle groeitempo minder aandacht nodig hebben.

Cool factor

De natuurlijke bonsai looks van autoflowers geeft ze een niet te ontkennen cool factor. Je kunt dit soort wietplanten in een computertoren, keukenkastje, eigenlijk wel overal kweken en zo je eigen wiet maken. Ik vind het behoorlijk cool dat je een wietplant van 15 centimeter kunt hebben. Autoflowers worden door ervaren kwekers vaak een beetje geridiculiseerd vanwege hun geringe formaat. Wanneer andere mensen iets ontwijken en ertegenin gaan, ben ik juist zo iemand die die erin duikt en eerlijk gezegd vind ik dat de controversie rond autoflowers, ze alleen maar cooler maakt.

Zelf zien, dan geloven

Doorgewinterde kwekers die over autoflowers klagen hebben vast nooit overwogen om er een in hun groei- of bloeiruimte te zetten, ik wel en ik heb het ook gedaan. Autoflowers hebben geen lichtschema nodig om in bloei te gaan, en hoewel je niet de allerbeste resultaten krijgt op 12/12 kan het wel.

Ik houd ervan om zelf mijn oordeel over iets te vormen en het eerst te proberen voor ik ga klagen. Oke, de opbrengsten zijn dan wellicht wat aan de lage kant voor broodkwekers, maar niet voor eigen gebruik. De smaak van autoflowers is prima en er komen in rap tempo nieuwe autoflower soorten bij die absoluut voortreffelijk zijn.

DNA Genetics 60 Day Wonder, Buddha’s White Dwarf, The Joint Doctor’s Ogre zijn drie soorten die bovengemiddeld potent zijn en heerlijk smaken. Ik heb de twee eerstgenoemde soorten in mijn bloeiruimte gekweekt, wat dus niet ideaal is. Onder de perfecte omstandigheden kweekte een gevorderde kweker 85 gram aan een Ogre plant.

Nog een reden waarom ik auto’s zo leuk vind is dat je geen lichtschema nodig hebt. Je dropt gewoon wat zaden in een ongebruikte groei- of bloeiruimte en zo’n 10 weken later heb je je wiet 😉 Het is geweldig om te zien dat autoflower soorten populairder worden. Ik zal zeker meer persoonlijke verhalen over auto’s gaan schrijven, maar voor wie niet kan wachten: ik heb een aantal autoflower video’s gemaakt die later vandaag op RollingStoned gepubliceerd worden. Check it out!

Happy growing!

Matt Mernagh

(advertenties)