(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met gepaste trots presenteert het VOC deze week het grootste deel van de programmering van de negende Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis evenement van Nederland. Over ruim twee maanden is het weer zover, laat de voorpret beginnen!

Succesformule gehandhaafd

De succesformule van voorgaande jaren blijft grotendeels gehandhaafd: een gratis en laagdrempelig protestival op een mooie groene locatie, met veel informatie over cannabis en hennep én veel vertier. Op de Hennepmarkt kun je terecht voor alles wat met onze favoriete plant te maken heeft, van zaden tot vaporizers en van dab rigs tot hennepkleding.

Onze nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Genetics verzorgt een Vape Lounge op het veld, waar meerderjarige bezoekers cannabis kunnen verdampen. Zoals elk jaar is er een ruim en divers aanbod van kleine cateraars om elke vreetkick te stillen en is verkoop van alcohol niet toegestaan.

Gratis cannabiszaden

Coffeeshopbond en official partner PCN reikt de Koos Zwart Award uit aan iemand die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor normalisering en legalisering. Ook de uitreiking van de Highlife Cannabis Cup, de oudste competitie voor wiet en hasj van ons land, vindt weer plaats op Cannabis Bevrijdingsdag.

Rond zeven uur zullen we opnieuw duizenden cannabiszaden uitdelen aan het publiek, om Joep Oomen te herdenken en zijn motto Freedom to Farm in de praktijk te brengen.

Cannabis universiteit

Nieuw is de Cannabis University, een grote tent waar de hele dag masterclasses, paneldiscussies en demonstraties over cannabis plaatsvinden, met topsprekers uit binnen- en buitenland. De presentatie is in handen van Steven Kompier van Cannabis News Network. Een greep uit de artiesten en sprekers van de negende Cannabis Bevrijdingsdag.

Son Mieux

Camiel  Meiresonne was toetsenist  bij Soul Sister Dance Revolution en zanger van All Missing Pieces voordat hij in 2015 solo ging onder de naam Son Mieux en werd vrijwel meteen uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM. Nu de ING bank het aanstekelijke nummer Easy gebruikt in haar nieuwe tv reclame lijkt een doorbraak binnen handbereik.

The Dubbeez

Ze bestaan pas twee jaar, maar deze zevenkoppige Amsterdamse dubformatie heeft al een CV om u tegen te zeggen, met optredens op Paaspop, Zwarte Cross, Noorderslag en bij DWDD. Als winnaars van de World Reggae Contest in Polen mochten ze een album opnemen op Jamaica, het land van hun grote voorbeelden Lee Scratch Perry, King Tubby en Damian Marley.

Jesus Evil Highway

Geheel in het zwart gekleed brengt dit Rotterdamse collectief een donkere cocktail van vooroorlogse Western Swing, Outlaw en Hillbilly Country, Bluegrass en een vleug rauwe Rockabilly.

Ze spelen een thuiswedstrijd op Cannabis Bevrijdingsdag: The Dubbeez uit Amsterdam

Mooon

Waarschijnlijk de jongste band die ooit op Cannabis Bevrijdingsdag heeft gestaan. Mooon bestaat uit de broers Tom en Gijs de Jong (bas en drums) en hun neef Timo van Lierop (zang, gitaar). Garage en blues, surf en psychedelica, of zoals ze het zelf noemen: ‘Good Music’. Deze maand tekenden ze bij platenlabel Excelsior.

Heights Meditation

Sinds 2010 timmert Heights Meditation aan de weg met roots reggae, lovers rock, dancehall en een energieke live show waar de passie vanaf spat. In 2015 won de acht man sterke groep de Beneluxxl Reggae Contest. Op Cannabis Bevrijdingsdag verwelkomen ze een bijzondere special guest

Hij is er ieder jaar dus ook op de 2017 editie: biologisch wietteler en activist Doede de Jong (foto: Steef Fleur)

Ricardo Baca (VS)

VICE noemde hem ‘the nation’s most prestigious cannabis editor’ en Forbes rekent hem tot een van de ‘seven most powerful people in cannabis’. In 2013 werd Baca de eerste cannabisredacteur van The Denver Post, de grootste krant van Colorado. Hij zette er The Cannabist op, een internationaal succes en onderwerp van de documentaire ‘Rolling Papers’, die wordt vertoond in de Cannabis University.

Martin Barriuso (Spanje)

Als voorzitter van een van de oudste Spaanse Cannabis Social Clubs, Pannagh in Bilbao, is Martin Barriuso een van de bekendste en meest gerespecteerde voormannen van de CSC beweging. In 2015 werden diverse bestuursleden van Pannagh, inclusief Martin, veroordeeld tot 8 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van €250.000. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog.

Doede de Jong (Friesland)

Nederlands bekendste wietkweker strijdt vanuit Appelscha al zo’n veertig jaar tegen het cannabisverbod. Doede is vergadervoorzitter van het VOC en neemt zelden een blad voor de mond.

James Burton (VS)

Het levensverhaal van James Burton leest als een Hollywood scenario. Hij is Vietnam veteraan, ontvluchtte de war on drugs in de VS en werd in ons land de belangrijkste pionier én de eerste grootschalige kweker van medicinale cannabis.

Serge en Marian van de Tilburgse patiënten vereniging PGMCG

Marian Hutten en Serge de Bruin

Marian en Serge zijn de drijvende krachten achter de stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) uit Tilburg. Zij boekten een opmerkelijk succes: een convenant voor medicinale thuistelers, zodat de politie hen met rust laat. Hun initiatief krijgt door het hele land navolging.

Rinus Beintema

Oprichter en voorzitter van Suver Nuver, een medische cannabis club die zich vanuit Leeuwarden razendsnel ontwikkeld, met vestigingen in o.a. Zwolle, Groningen en Amsterdam en duizenden leden die per post cannabisolie ontvangen.

Wernard Bruining

‘The Potfather’ is een levende legende. Hij richtte de eerste coffeeshop van Amsterdam op (Mellow Yellow, 1973) en de eerste growshop van Europa (Positronics, 1985). Vanaf de jaren negentig verlegde hij zijn aandacht naar medicinale cannabis en wietolie in het bijzonder. In de Cannabis University demonstreert hij zijn ‘Cannolator’, waarmee je eenvoudig thuis wietolie kunt maken.

Sean Carney (VS)

Voormalig correspondent voor de Wall Street Journal in Tsjechië en tegenwoordig Director of EMA Business Development bij Tilray, een van de grootste spelers in de legale cannabis industrie.

Cannabis Bevrijdingsdag 2017
Zondag 11 juni, 14 – 22 uur
Flevopark Amsterdam (ingang Valentijnkade)
Website: cannabis-bevrijdingsdag en check ook Facebook
Gratis toegang!

(advertenties)