(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben de winter overleefd , de lente is begonnen en daarmee breekt de zaaitijd aan voor buitenkwekers. Hoe meer mensen zelf een paar cannabisplantjes buiten zetten, hoe beter; het is een van de meest effectieve en eenvoudige verzetsdaden tegen de Hollandse Hennepoorlog. 

Huisdealer hangt zich op wegens huisuitzetting

Vorige week kwam een oude vriendin voor het eerst in lange tijd op bezoek. Een gezellige middag, al deelde ze een gruwelijk verhaal. John, een Eindhovense huisdealer die al 36 jaar actief was en bij wie zij ook weleens een stukje hasj kocht, had een politie-inval gehad. Daarbij was een vlindermes gevonden en op basis van de wet Damocles moest de man zijn huis uit. John was radeloos. De dag voor de huisuitzetting verhing hij zich in zijn tuin.

Toen ik een journalist van de lokale krant vroeg of dit verhaal toevallig de krant had gehaald, was het antwoord: ‘Denk het niet, wij melden zelfmoorden nooit want dat motiveert twijfelaars’. Soms zakt de moed me in de schoenen als ik zie hoe weinig aandacht er in de media is voor de Hollandse Hennepoorlog en de drama’s die deze oorlog oplevert voor gewone mensen.

Samen spelen, samen delen

Nederlandse journalisten lijken ziende blind voor al het onrecht en alle excessen en blijven de opgeblazen verzinsels van politie en justitie uitbraken over ondermijning, export en alles wat er verder wordt bedacht om legalisering van cannabis tegen te houden.

Gelukkig kon ik mijn vriendin blij maken met diverse cannabiszaden die het in haar tuintje uitstekend zullen doen. Ze beloofde een deel van de zaden en toekomstige zaailingen door te geven aan vrienden en kennissen. Ik had ook nog  een paar edibles en wat pakjes grote vloei met tip van de verkiezingscampagne voor haar. Als dank kreeg ik een stukje van de laatste brok hasj die ze bij de overleden huisdealer had gekocht.

Mooie foto van een debuterende oma die (medicinale) wiet kweekt… meer over dit fantastische project binnenkort op Mediwietsite!

Oma’s kweken wiet-project in Noord-Holland

Een van de vele mooie verhalen die ik hoorde tijdens de CannaStemBus tour ging over het ‘oma’s kweken wiet project’ in Noord-Holland. Marjon Fisher, zelf medicinale cannabisgebruiker en thuisteler, bracht een serie prachtige foto’s mee van de bejaarde dames die aan dit project deelnamen. Marjon fungeerde als vraagbaak: de dames konden haar altijd bellen voor kweekadvies. Binnenkort kun je de eerste kweekavonturen van haar oma’s lezen op het aan medicinale cannabis gewijde zusje van CNNBS: Mediwietsite!

Marjon strijdt al jaren voor legalisering en riep in 2019 via de media iedereen op om een wietplant in de tuin te zetten. Citaat: ‘Zolang ik mensen ontmoet die terminaal waren en door het gebruik van cannabis genezen, betekent het verbod op wietteelt dat mensen onnodig sterven of lijden.’ Over haar oproep: ‘Eén plant in iedere tuin. Ze kunnen moeilijk de hele bevolking oppakken.’

Verspreid het zaad en geef eens een plantje weg!

Een waarheid als een koe. Dus: kweek! En als je dat al doet, overtuig dan je vrienden, familie en kennissen om een plant in hun tuin of op hun balkon te zetten. Spread the seed of beter nog: geef plantjes weg die de eerste kritieke fase hebben doorstaan en dus ook voor beginners makkelijk groot te brengen zijn.

Op de website www.veiligthuiskweken.nl, een initiatief van het VOC, staat alle informatie die je nodig hebt om veilig en succesvol thuis cannabis te kweken. Of je kijkt natuurlijk wat langer hier op CNNBS rond… Zegt het voort!

(advertentie)