(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Northern Lights past samen met Skunk, White Widow, Purple en Blueberry, zonder meer in het rijtje van de ultieme coffeeshop klassiekers. Maar wat is Northern Lights eigenlijk voor een kruising? Cannabis expert Matt Mernagh vertelt over deze cannabis delicatesse die al heel wat jaartjes mee gaat.

High RollingStoned vrienden,

Northern Lights was een van de eerste stabiele cannabis kruisingen. En over de jaren zijn er ettelijke verschillende incarnaties van de soort geweest. Er is zelfs een heel nummersysteem voor de verschillende afstammelingen van Northern Lights bedacht. Blijkbaar zijn er niet minder dan 11 verschillende variëteiten die de naam Northern Lights hebben gekregen. De afkomst van deze variëteiten is – net als veel cannabis kennis – echter nogal vaag.

Veel van de originele Northern Lights soorten waren pure indica landrassen, maar Northern Lights #2 had schijnbaar een Thai sativa invloed in zich. Northern Lights nummer #5 is naar verluid de genetische basis voor de soort M39. Ik weet het niet zeker.

NL

Voor mij ligt ook een Northern Lights topje. De versie die ik gekocht heb had meer dan genoeg sativa invloeden in ieder geval, dat was te merken! Het gaf me een lekker en actief upliftend gevoel, maar verlichtte ook de pijn van mijn fibromyalgie (reuma), zoals een indica dat normaal gesproken doet.

De buds van Northern Lights zijn over het algemeen mooi lichtgroen. Verkruimelen voor een lekkere blowsessie gaat gemakkelijk en als je een goede NL hebt komt er een lekkere geur bij vrij. De mijne geurt een beetje, niet zoveel dat de hele kamer er naar ruikt. Wat verrassend te noemen is, gezien het sativa effect dat de Northern Lights duidelijk wel heeft. Over het algemeen is Northern Lights een geweldige soort om overdag te gebruiken tegen pijn. Of gewoon voor de fun uiteraard!

 

(advertenties)