(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer het op het roken van verschillende wietsoorten aankomt is Matt Mernagh een absolute grootmeester, voor zijn eerste boek rookte en beschreef hij meer dan 150 wietsoorten en inmiddels is Matt aan zijn tweede boek met reviews begonnen. Vandaag legt hij uit hoe je een top met budrot kunt herkennen voordat je hem rookt. 

Hallo cannabisliefhebbers,

Ja, budrot. In tegenstelling tot wat sommige tegenstanders van wiet hier in Canada roepen om mensen bang te maken, zal het roken van een topje wiet met budrot je niet doden. Maar toch, je moet nooit wiet roken waarvan je weet dat er schimmels in zitten.

Prohibitionisten hier in Canada gebruiken toprot als nieuwste bangmakerij. Het zou een gemeen en dodelijk monster zijn dat niemand kan zien en waar niemand veel vanaf weet, maar dat wel nietsvermoedende tieners doodt. Budrot of andere schimmels zijn echter gewoon een probleem van ingesloten vocht.

Wanneer vochtige wiet in luchtdichte containers verpakt zit, is het een perfecte voedingsbodem voor schimmels. De meeste kwekers drogen hun wiet wel goed, maar als ze dat niet doen krijgen blowers beschimmelde producten. Een te vochtige kweekruimte of te veel regen buiten, kunnen in de bloeifase ook voor schimmels zorgen.

Let op als je een witte draderige substantie in je top ziet. Negen van de tien keer vindt je schimmels in het midden van je wiet, rond de stam. Als je iets ziet dat er niet als plantaardig materiaal uitziet, dan is dat het waarschijnlijk ook niet. Breek de wiet op de verdachte plek open en als je nog meer witte troep ziet dat duidelijk geen wiet is heb je een beschimmelde top te pakken.

Soms kan schimmel er ook uitzien als zwarte stippen op de wiet, maar de witte draderige meeldauw achtige vorm komt het meest voor. Wanneer je het een keer op je wiet vindt, gooi de wiet dan weg en wees er dankbaar voor dat het niet in je longen zit!

Matt Mernagh

 

(advertenties)