(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We gaan iets bijzonders doen met de High Tea Potcast, de podcast over cannabis die ik alweer vier jaar maak met mijn kameraad Rens Hoppenbrouwers. Vanaf komende zondag 24 september nemen we de show vier keer op in één van de oudste en mooiste coffeeshops van Eindhoven: de High Times. Publiek is van harte welkom en zal worden verwend met scones, sandwiches en andere lekkernijen die bij een Britse High Tea horen.

Coffeeshop High Times bekend in en buiten Eindhoven

De High Times opende in 1985 zijn deuren en is een begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. De inrichting is tot in de kleinste details doordacht en vormgegeven, het personeel is gastvrij en deskundig. De sociale functie van de coffeeshop staat nog steeds hoog in het vaandel bij de High Times.

Er is een grote consumptieruimte met poolbiljart, verdampers, een flipperkast en bordspellen, er ligt elke dag een verse krant en er zijn flyers met tips voor verstandig gebruik van cannabis.

Dick van Haaren, een van de twee oprichters, heeft een lange staat van dienst als bestuurslid van de landelijke coffeeshopbond PCN en de lokale coffeeshopvereniging VCE. Hij is niet iemand die graag op de voorgrond treedt, dus ik ben extra blij dat hij bij de eerste ‘High Tea Potcast live at High Times’ onze hoofdgast wil zijn.

Voor het eerst een politicus in High Tea Potcast?

Voor de vierde aflevering is het gelukt om de founding father van deze website – en de man door wie ik in de cannabiswereld terecht ben gekomen – te strikken als hoofdgast. Joop Mestrom komt op 21 januari 2024 naar Eindhoven om zich het hemd van het lijf te laten vragen door Rens en mij. Nu al zin in.

Met de andere gasten zijn we nog volop bezig. Jeroen Dijsselbloem, sinds een jaar burgemeester van Eindhoven, groeide op om de hoek van de High Times. Hij heeft een uitnodiging gekregen. Als hij ja zegt, dan wordt hij de eerste politicus die we ooit te gast hebben gehad. Maar voor alles is een eerste keer, dat geldt zowel voor ons als voor Dijsselbloem.

De makers van de High Tea Potcast aan het werk in Brussel: Derrick Bergman (L) en Rens Hoppenbrouwers

Koptelefoons voor het hele publiek (als je wil)

We hebben één keer eerder een aflevering opgenomen met publiek, de vijftigste, bij The Grass Company in Tilburg. De les die we toen leerden, is dat het publiek het gesprek maar moeilijk kan volgen als je het geluid niet versterkt. Maar als je het geluid wél versterkt gaat het al snel rondzingen of zoemen. Bij een soundcheck in de High Times bleek dit inderdaad het geval te zijn.

De beste oplossing zou zijn; koptelefoons voor het hele publiek. Dus dat gaan we doen; silent disco meets podcast. Wie mee wil luisteren zet een koptelefoon op, wie een potje wil flipperen of ouwehoeren kan dat ongestoord doen. In de verkoopruimte zijn we wel over de speakers te horen, want daar hebben we geen last van rondzingen of gezoem.

Gratis thee en plantgerelateerde prijzen te winnen

De opnames zijn steeds op zondagmiddag, van drie tot uiterlijk vijf uur. Er wordt gratis thee geserveerd, er zijn allerhande hapjes en je kunt meedoen aan onze rubriek ‘Reacties van Luisteraars’. We gaan ook een kennisquiz spelen waarmee puike plantgerelateerde prijzen te winnen zijn.

Het adres van de High Times is Roostenlaan 24a in Eindhoven.

High Tea Potcast live at High Times:
Zondag 24 september 2023
Zondag 15 oktober 2023
Zondag 19 november 2023
Zondag 21 januari 2024

(advertentie)