(advertentie)
(advertentie)
MATT MERNAGH Lees ook:
(advertenties)

Wie hem ooit rookte, zal zich de Maui Wauwie nog levendig herinneren als een trip naar een tropisch eiland. Hoewel? Misschien herrinner je je helemaal niks want de soort heeft de reputatie dat ie zelfs de doorgewinterde blower apestoned krijgt.

De soort was in Amerika enorm populair in de tijd dat de meeste wiet daar nog buitenwiet was, of moest worden geïmporteerd. Kenners van de strain beschrijven hem als ongelofelijk smakelijk met een stimulerend effect. Ze zeggen dat de Maui Wauwie razendsnel en meedogenloos inslaat en een energieke trip oplevert. Perfect voor wanneer een creatieve stimulans met oog voor details nodig is.

Op enig moment was de Maui Wauwie een enorm populaire en lucratieve plant. Kwekers op de eilanden (Maui, Hawaï) exporteerden de buds met tonnen tegelijk naar het vaste land. De Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration) zorgde er echter voor gezorgd dat de soort tegenwoordig bijna helemaal uitgestorven is.

De stoners waren in die tijd erg verzot op strains met een sterk stimulerend effect. Naast Hawaï kwam er ook veel eersteklas wiet vanuit een sativa kwekend Zuid Amerika. Kwekers in Noord Amerika ontdekten dat deze soort zich hier niet gemakkelijk buiten liet kweken en omdat de planten zo lang doorbloeiden, veel langer dan de zomers duurden. De soort is geweldig, maar laat zich helaas niet gemakkelijk kweken.

Een tropisch klimaat nabootsen is een hele uitdaging en tenzij je op een tropisch eiland woont, heeft het buitenkweken ervan niet zoveel zin. De Maui Wauwie is van oorsprong een pure sativa die maandenlang kan bloeien in gebieden waar de lange zomers het ook toelaten. Haar toppen lijken eindeloos lang en zien eruit alsof ze zelfs wanhopig de zon proberen te raken.

Zaden van de Maui Wauwie zijn gelukkig nog te verkrijgen, maar ik vermoed dat ze slechts weggelegd zijn voor getalenteerde sativakwekers. Je zult de soort sowieso moeten toppen omdat ze extreem strekt. Naar mijn nederige mening moet je van goede huize komen om deze bijzondere cannabisklassieker te kweken.

Maui Wauwie biedt je een ontsnapping aan het dagelijks leven waarbij je je even waant op een tropisch eiland. De soort mag zeker niet Boek Mattvergeten worden. Het verbod op cannabis heeft ervoor gezorgd dat de meeste blowers van vandaag nooit hebben kunnen genieten van een soort als de Maui Wauwie, die er lang voor hun geboorte al was. Oke, er mag wijn zijn die dateert uit 1650, en cannabis die nog veel ouder is, maar het verbod op cannabis veroorzaakt een serieuze bedreiging voor het voortbestaan van sommige cannabissoorten.

Koop mijn boek Marijuana Smoker’s Guidebook The Easy Way to Identify and Enjoy Marijuana Strains

(advertenties)