(advertentie)
(advertentie)
MATT MERNAGH Lees ook:
(advertenties)

Laatst stuurde iemand me een geweldige sample op in een plastic wietzakje. Nood breekt wetten maar je kon duidelijk de schade zien die het zakje aan de sample had toegebracht. De nog steeds mooie top zag eruit alsof hij met een laagje hasj was gecoat en met mijn vinger kon ik de charas (handgewreven hasj) als het ware van de binnenkant van het zakje schrapen. Oei.

Nadat ik een andere sample van dezelfde wiet geproefd had die beter bewaard was, ging ik terug naar huis om de twee samples te vergelijken. Er wordt door producenten van stashdoosjes en boxen veel verteld over de voordelen ervan, maar heb je het verschil zelf wel eens vergeleken? Ik raad je aan om dit eens te doen zodat je het effect zelf kan ervaren.

Uiteraard verlies je een deel van de kostbare hars omdat het aan het statische plastic blijft hangen. Daarnaast wordt de bud in een zakje vaak platgedrukt wat de wiet over het geheel genomen minder effectief maakt.

Waarom plastic zakjes je wiet verpesten?

Er is een verschil van dag en nacht tussen wiet uit een glazen pot en wiet uit een zakje. We ontdekten dat de geur en aroma van de sample uit het zakje enorm waren afgenomen ten opzichte van die uit de glazen pot. Ook was de smaak sterk afgenomen; aroma’s die in de bud uit de pot nog duidelijk aanwezig waren, waren niet meer terug te herkennen in de marihuana uit het zakje. Het effect van de wiet was echter nagenoeg hetzelfde in beide samples en het valt te betwijfelen of men het verschil in dat opzicht merkbaar is.

kush-3-Medium

Jammer genoeg worden ook veel samples voor cannabis competities in plastic zakjes aangeleverd, wat afbreuk doet aan de meest excellente toppen ter wereld. Ik zal hier verder geen verkooppraatje gaan houden voor een of andere producent van potten of stashboxen, maar ik wil je wel wat tips meegeven. Haal een mooie glazen container bij je favoriete headshop of stap eens binnen bij een tweedehands winkeltje voor een goede weckpot. Het is handig om meerdere potten te hebben, eentje voor thuis en een voor onderweg.

Wanneer je bij de coffeeshop een mooi topje koopt, neem dan gewoon je eigen stashbox mee. Dat is ook nog eens ontzettend millieuvriendelijk! Als je hier een gewoonte van maakt, hoef je je wiet nooit meer in een plastic zakje te bewaren.

(advertenties)