(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

RollingStoned schrijver, kweker en cannabisliefhebber Matt Mernagh gaat persoonlijk voor het burgemeesterschap van Toronto in Canada. Hij trekt veel aandacht van de grote Canadese media en stelt dat de wereld meer wietpolitici nodig heeft. 

Lobbyen voor cannabis creëert belangrijke vaardigheden

De meeste pro-cannabis politici die in verkiezingstijd legalisatie of regulatie verdedigen, doen dat om de discussie (en zichzelf) in media te krijgen. En om de zittende politici erover aan de tand te voelen. Veel mensen namen aan dat ik mijn campagne voor het burgemeesterschap van Toronto ook om deze reden voerde. Maar mijn doel is vanaf de start van de campagne geweest om te laten zien dat vaardigheden voor de lobby van cannabis, nuttig zijn om ook over andere onderwerpen te debatteren.

Het enige verschil tussen het debat over de legalisatie van cannabis en over iets als het tegenhouden van het vliegveld op Toronto eiland, is het onderwerp. De vaardigheden in het debat zijn hetzelfde. Je leest over het onderwerp, ontmoet mensen en discussieert over hun mening, ontwikkeld een standpunt en organiseert zaken rond het onderwerp.

Het verschil zit hem in het onderwerp – de benodigde vaardigheden zijn hetzelfde.

De mensen die betrokken waren bij de organisatie van een groot protest op YD Square (plein in Toronto) zijn allemaal gemeenschapsleiders en prominenten, die hun vaardigheden met gemak voor andere onderwerpen zouden kunnen inzetten. Ik geloof er heilig in dat ik de vaardigheden bezit om ook andere onderwerpen dan cannabis, net zo gepassioneerd aan te pakken. Anders zou ik geen politieke carrière ambiëren.

mernagh for mayor

Velen waren dan ook geschokt toen ze erachter kwamen dat ik niet alleen maar over cannabis praat, maar ook andere zaken in Toronto wil aanpakken. We deden het verrassend goed op deze andere onderwerpen in de campagne en veel stemgerechtigden vroegen zich dan ook af waarom ik geen positie als gemeenteraadslid zocht.

Dit gaf mij vertrouwen in mijn vaardigheden in de lokale politiek die inderdaad overdraagbaar bleken naar diverse belangrijke onderwerpen.

In de strijd om het burgemeesterschap wilden we leren hoe we ons beter konden organiseren, en over belangrijke onderwerpen konden praten. Als het over wiet gaat hoef ik echt niet veel na te denken over een goede uitspraak of one-liner, maar wanneer het over andere onderwerpen gaat wel. Ik leerde snel een beginnende debater worden, maar een doorgewinterde politicus ben ik nog niet.

We wilden deze gelegenheid aangrijpen om ervaring op te doen om in 2018 campagne te voeren voor de gemeenteraad, toen zich de beste mogelijkheid om ons plan te versnellen voordeed. Het is veel moeilijker om campagne te voeren tegen een zittende politicus dan wanneer er geen tegenstander is. Districten waar ik het goed zou kunnen doen hebben al uitstekende raadsleden, om tegen hun te strijden terwijl we hun steun juist hard nodig hebben, zou een domme zet zijn.

Mernagh voor district 20

Ik geloof dat de inwoners van district 20 van Toronto open staan voor de acceptatie van een cannabis liefhebbende politicus die de voor hun belangrijke onderwerpen net zo gepassioneerd aanpakt. Stemmers staan bekend om hun liefde voor rasechte politici en energieke debaters. NOW Magazine schreef op 24 april: “Een ding geldt zeker voor Mernagh, als je voorbij zijn extravagante pro-cannabis persoonlijkheid kijkt, kom je erachter dat hij zeer intelligente is.”

Er was passie en enorm veel kunde voor nodig om een politieke demonstratie te organiseren die met een paar honderd mensen begon, en nu twaalf duizend deelnemers heeft. Wie leiderschap in district 20 zoekt kan bij mij terecht om hun problemen effectief in de gemeente te bespreken. Omdat ik dat op internationaal niveau op het gebied van cannabiszaken leerde.

Deze ‘cannabis vaardigheden’ kunnen ingezet worden om te praten over hervormingen in politiebudgetten, gemeentelijke uitgaven, belastingkortingen voor nieuwe huiseigenaren en belastingverhogingen voor onroerend goed speculanten, een dancefestival op de Canadian National Exhibition, meer plantsoenen in district 20 en voor de aanplant van meer bomen.

De onderwerpen waar mensen uit district 20 mee te maken krijgen vragen om een intelligente en uitgesproken woordvoerder, die de inwoners erkent. Zo’n woordvoerder kan grote veranderingen in de stad doorvoeren.

(advertentie)