(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie niet over een grote tuin beschikt heeft meestal wel de beschikking over een balkon. En laat dat nou net een prima pek zijn om wiet op te kweken! Matt Mernagh kan erover meepraten want hij kweekte de grootste balkonwietplant van Toronto! 

De enige keer dat ik buiten wiet kweekte was op een balkon. Dik 100 meter boven de straten van Toronto groeide mijn monsterplant. Helaas werd hij ontdekt en ben ik ervoor opgepakt. Uiteindelijk ging ik vrijuit, maar justitie merkte wel op dat het de grootste balkonkweek moest zijn van de hele stad. Ik weet niet of ze er jaloers op waren, maar hoe houd je 32 wietplanten op een balkon in een drukke stad?

Balkons zijn in Toronto doorgaans wel wat groter dan in de meeste Europese steden. Maar de wetten zijn hier helaas ook wat strenger. Dus terwijl we genoeg plek hebben op onze balkonnetjes voor wietplanten, zijn er ook wat extra veiligheidsmaatregelen die we moeten nemen.

Kwekers werken hier vaak met autoflower planten omdat die door hun beperkte hoogte gemakkelijk te verbergen zijn. Deze soorten (ik geef de voorkeur aan die van The Joint Doctor) blijven namelijk mooi onder de hoogte van de balkon railing. Als je ze vroeg in het seizoen plant, kun je in een zomer twee keer oogsten. Een ander probleem van mijn balkon is dat het er wel 45 graden kan worden, en dat zomerstorm de planten alle hoeken van het balkon zou laten zien als ik er niets aan zou doen. Tijdens een droge periode moet je genoeg water geven, maar door zomerregen hoeft dat niet altijd.

Balkon kwekers genieten van het beste van zowel binnen, als buiten kweken. Maak van je balkon niet alleen een kweekruimte, maar ook een plek om heerlijk tussen je planten te chillen. Zet er een paar stoelen neer, wat andere planten en je hebt een perfecte plek om een van een heerlijk jointje te genieten. Tijdens een bezoek aan Amsterdam ben ik bij Soma, van Soma’s Sacred Seeds op bezoek geweest. Hij liet me zijn prachtige balkontuin zien. Het was er veel kleiner dan op mijn eigen balkon, maar toch een te gekke combinatie van wietplanten en een plek om te blowen en te genieten.

Buiten wat wiet kweken wordt bij jullie in Nederland veel vaker gedaan dan in Amerika (waar je überhaubt zelden mensen ziet tuinieren). Maar mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar een soort die gemakkelijk te kweken is en tegelijk goed bestand is tegen de elementen. Skunk variëteiten en Afghaanse soorten zijn gemakkelijk te kweken en supersterk. Wat je buiten wil is planten die je niet te veel problemen gaan bezorgen, je wil tenslotte zelf ook nog een beetje van de zomer genieten 😉

Als je graag Kush rookt, kies dan voor een Purple Kush of een Master Kush. Deze soorten zijn veel robuuster dan bijvoorbeeld OG Kush en haar soortgenoten, welke daardoor een lastige uitdaging zijn voor buitenkwekers. Cannabisliefhebbers zouden hun balkons moeten gebruiken voor hun eigen wietje. Autoflower soorten zijn gemakkelijk te kweken en leveren genoeg oogst voor eigen gebruik. Met een klein beetje inzet en een lekkere zomerzon, kom je tot prachtige resultaten.

(advertenties)