(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat het buitenwiet seizoen voor de deur staat, beschrijft Matt Mernagh deze week een aantal veelgemaakte kweekfouten. Daarmee kom je de zomer probleemloos door. Ook de pro’s maken ze dus denk niet dat je vrijgesteld bent van de lessen van Matt. 

Gisteren heb ik het gehad over de meest gemaakte fout van het te veel of te weinig water geven. Een fout die je duur kan komen te staan maar die je gemakkelijk kunt voorkomen door je plant dagelijks even op te tillen. Je krijgt er al snel een goed gevoel voor en op den duur weet je direct of het tijd wordt om water te geven.

Een andere fout die helaas heel veel voorkomt – en RollingStoned heeft er dan ook al vaker aandacht aan geschonken – is het geven van te veel meststoffen. Ikzelf geef niet altijd voeding met elke waterbeurt mee. Ik heb een eigen stijl van voeden ontwikkeld die perfect voor mij werkt, en dat zal jij ook gaan doen. Zoek een voedingsrecept of een schema en houd je er aan. Als je goed op je planten blijft letten merk je de kleinste veranderingen direct op.

Ook het geven van te weinig meststoffen komt voor. Te veel voeding kan je planten compleet verpesten, maar te weinig meststoffen remt de groei ook. Tekorten treden dan op. Vind de juiste balans tussen te veel en te weinig voedingsstoffen. Het meest ideale is wanneer je zo min mogelijk voeding geeft, zonder dat er tekorten optreden. Nogmaals, en ik kan dit niet vaak genoeg zeggen, kijk veel en vaak naar je planten, dan kom je er vanzelf achter wat ze nodig hebben.

(advertenties)