(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Justin Trudeau is de partijleider van de Canadese liberale partij. Hij is een voorstander van legalisatie van cannabis en steekt dit niet onder stoelen of banken. Sinds kort zijn er grote vloeitjes op de Canadese markt verschenen met zijn gezicht erop die een enorme hit zijn.

Waar kwamen deze Justin Trudeau vloeitjes vandaan? Het idee ontstond bij Trudeau’s tegenstander, de conservatieve partij van Canada. De vloeitjes moesten dienen als ludieke aanval op Trudeau’s standpunten op het gebied van cannabis. Hun idee lekte en kwam terecht bij de Canadese krant “Toronto Star”, uiteindelijk was het een door de artiest Banksy geïnspireerde, cannabis advocaat die de vloeitjes op de markt bracht.

De manager van Vapor Central (een vaporizer shop) ging met het negatieve aanvalsidee van de conservatieve partij aan de haal. Hij produceerde letterlijk een image van Justin Trudeau als Zig-Zag man en postte dat op zijn facebook pagina en andere social media. Daarmee creëerde hij onmiddellijk een enorme vraag naar Justin Trudeau vloeitjes.

De traditionele weg van het produceren van het product, waarbij een vloeitjesfabrikant een verpakking zou drukken, was voor hem te duur en te langzaam. In plaats hiervan maakte Goodwin er een interessant knutselproject van. Zijn oorspronkelijke idee om een Justin Trudeau sticker op bestaande vloeiverpakkingen te plakken, was niet haalbaar omdat de sticker er afgehaald zou kunnen worden.

Op sluwe wijze bedacht Goodman een ontwerp dat de originele verpakking kon vervangen. Veel beter dan een sticker! Vroeg op zondagochtend spraken we af in een kopieerwinkel en stelden een team van knutselaars samen om later die dag de verpakkingen mee te gaan maken. Onze timing was niet helemaal perfect want het kopiëren en voorvouwen van de verpakkingen koste ons veel meer tijd dan we verwacht hadden en een paar knutselaars, waaronder ikzelf konden niet blijven om het project af te maken omdat we plannen hadden om uit eten te gaan.

Vele handen maken licht werk en gelukkig kwamen er ook wat vrienden bijspringen om aan het project te werken. Het was een geweldig team building project. We hadden een hoop lol bij het maken van de vloeiverpakkingen. Er waren een paar negatievelingen die ons probeerden te ontmoedigen, maar als je naar iedereen moet luisteren kom je nergens, dus gingen we vol goede moed verder!

Goodwin stelde de bestanden op internet beschikbaar voor iedereen die de vloeitjes zelf wil maken. Op de video hieronder kun je zien hoe we achter de schermen bezig zijn met het maken van de verpakkingen. 

(advertenties)