(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij het voeden van wietplanten gaan kwekers nog wel eens de mist in. Sommigen denken dat wietplanten enorme hoeveelheden meststoffen nodig hebben. Terwijl het juist de kunst is om de juiste hoeveelheid van de juiste voedingsstoffen op het juiste moment aan te bieden.

In de natuur staan wietplanten in de volle grond zoals dat heet. Ze hebben dan enorm veel grond tot hun beschikking. Onder invloed van het bodemleven, geeft deze grond de meststoffen langzaam af. Een plant in de volle grond waar voldoende organisch materiaal in zit hoeft echt niet bijgemest te worden. Een binnenplant heeft echter een beperkte hoeveelheid aarde tot haar beschikking, wat (bij)voeden noodzakelijk maakt.

In de ideale situatie geef je zo weinig mogelijk voeding, zonder dat er tekorten optreden

ernie-marijuana-gif

Sommigen denken dat wietplanten enorme hoeveelheden meststoffen nodig hebben. Terwijl het juist de kunst is om de juiste hoeveelheid van de juiste voedingsstoffen op het juiste moment aan te bieden.

Wanneer je een wietplant overvoedt, gaan de meststoffen zich in de grond ophopen. De plant neemt namelijk maar een beperkte hoeveelheid op, en de rest blijft achter in de grond.  Het gevolg hiervan is dat het voor de cannabisplant moeilijker wordt om water op te nemen. In een ideale situatie geef je zo weinig mogelijk voeding, zonder dat er tekorten optreden. Deze ideale situatie is het gemakkelijkst te benaderen in een Hydrologisch systeem. Overschotten hopen hierin namelijk niet op, maar zijn gemakkelijk weg te spoelen.

Meet de voedingswaarde (EC waarde) van het voedingswater en de aarde van je planten. Probeer op maat te voeden en niet op voorraad.

(advertenties)