(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoe een plant haar energie gebruikt, bepaalt welke delen zich het best ontwikkelen. Je kunt wietplanten ook hun gang laten gaan, maar het grote voordeel dat je als binnenkweker hebt, is natuurlijk dat jij de energiehuishouding kunt sturen. Voor moddervette toppen!

Het controleren van de energiehuishouding van wietplanten kan de top- en harsontwikkeling enorm doen toenemen. Door de ontwikkeling van je planten te sturen, kan je ervoor zorgen dat ze veel efficiënter met hun energie omgaan. Vertel de plant om haar energie in te zetten waar jij dat wil, zoals voor de topontwikkeling en harsproductie.

Korte internodes kosten een plant minder energie voor de sapstroom.

Korte internodes kosten een plant minder energie voor de sapstroom.

Bij hoge planten is de weg van de sapstroom langer. De plant verbruikt veel energie om het aanwezige water, voedingsstoffen en zouten naar alle delen te transporteren. Als je ervoor zorgt dat je de plant compact houdt kost dit veel minder energie, en blijft er meer over voor daadwerkelijke groei, en bloei.

Bladeren zijn de energieleveranciers van een plant. Ze zijn superbelangrijk voor de groei dus je moet voorzichtig omgaan met snoeien. Maar als je een plant ongecontroleerd laat groeien ontwikkeld ze zich niet optimaal voor de ontwikkeling van een zo groot mogelijke oogst en potentie. De kunst bij het snoeien is om de energie van de plant in de richting van de belangrijkste delen te sturen.  

Creëer de perfecte vorm en structuur voor de plant maar knip zeker niet te veel! Overmatig knipwerk kost je plant veel energie om te herstellen. Knip lager gelegen scheuten en takken weg in de groeifase en overbodig blad in de bloeifase. Naarmate de bloei verder vordert verbruiken de grotere bladeren meer energie dan ze leveren en kun je ze beter kwijt zijn. Maar kijk uit dat je niet te veel knipt want dat kost stress en veel energie om te herstellen.

plagron-bat-mix-sack__69786

Een voorbemeste aardemix is ideaal voor beginnende kwekers.

Wietplanten hebben daarentegen ook weer geen enorme hoeveelheden voeding nodig. Als je teveel meststoffen geeft zal er zout in de aarde gaan ophopen. Een zoutophoping in combinatie met een tekort aan water om het weg te spoelen, zorgt ervoor dat de wortels worden geblokkeerd voor verdere opname van voedingsstoffen. Met nog meer zoutophoping tot gevolg. Zorg ervoor dat je een zoutophoping voorkomt en schaf een EC meter aan. Daarmee kun je goed bepalen hoeveel voeding je geeft. 

 

(advertenties)