(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Fouten maken we allemaal, maar er zijn fouten die helemaal nergens voor nodig zijn, en die je dus gemakkelijk kunt voorkomen. Matt Mernagh laat je zien wat de meest gemaakte fouten zijn, zodat jij ze niet zelf hoeft te maken. Doe er je voordeel mee. 

Zorg voor een goed klimaat. Een goede luchtcirculatie en voldoende aanvoer van verse lucht is essentieel voor de stofwisseling van planten. In principe zou alle lucht in een binnen kweekruimte elke vijf tot tien minuten vervangen moeten worden. Houd de luchtvochtigheid tussen de 30 en 70 procent en de temperatuur zo stabiel mogelijk en tussen de 23 en 28 graden. Zelfs kleine zaailingen hebben een licht briesje nodig om de stammetjes sterker te maken.

Het is moeilijk, maar wacht met oogsten tot de wiet daar echt rijp voor is. Je ziet de toppen en de hars tegen het einde van de bloeiperiode in een rap tempo vermeerderen, dus je wil ze graag snel oproken. Begrijpelijk maar wacht even en denk na. Vraag jezelf af of de toppen niet nog dikker zullen worden met nog een dagje extra tijd om te bloeien. In de meeste gevallen zullen je toppen er morgen nog beter bij staan. Onthoud dat 25% van het gewicht van een top, pas in de laatste twee weken gevormd wordt. De meeste zadenproducenten geven een tijdsspanne aan waartussen je zou moeten oogsten.

Deze artikelen bevatten de basisregels van het kweken. Zelfs geweldige kwekers zouden ze van tijd tot tijd even moeten doornemen. Als je problemen ondervind kun je altijd even een stap terugnemen naar de basis. 

Lees ook Voorkom onnodige kweekfouten deel 3, deel 2 en deel 1 

(advertentie)